YENİ YILDA YENİDEN SES’Lİ OLALIM

Sağlık Emekçileri Sendi̇kası tarafından, 2020 yılı değerlendirildi. Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamış, 2020 yılının hem halk hem de sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için büyük acılar ve yıkımlar içinde geçtiğini belirtti.

YENİ YILDA YENİDEN SES’Lİ OLALIM
28 Aralık 2020 Pazartesi 13:53

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Öncelikle Herkesin sağlık hakkı için kendi hayatını tehlikeye atarak fedakârca görev yapan tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine selam olsun. Hayatını kaybeden arkadaşlarımızı büyük bir saygıyla anıyoruz.2020 yılı maalesef hem halkımız hem de sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için büyük acılar ve yıkımlar içinde geçti.

Zaten omuzlarımızdaki İş yükü, yetersiz olanaklar, şiddet ortamı, iş-mekân-gelecek-ücret güvencesizliği gibi zorluklara bir de pandemi eklendi.

Olağanüstü koşullarda ölümcül salgının ön cephesinde fedakârca çaba sarf etmeye devam ediyoruz. Ölüm ile burun buruna çalışırken koşulları kolaylaştırması gerekenler, aksine haklarımızdan vazgeçmeyi dayatıyor.Olağan zamanlarda bile taleplerimize kulak tıkayan, halkın can kaybını gizlemeyi ulusal çıkar gibi sunan, yüzbinlerce atama bekleyen sağlık emekçisini işsiz bırakan bir yönetim anlayışı var. Bu anlayışa karşı SES siz kalmayacağız. Yeni yılda da hak verilmez, alınır anlayışı ile taleplerimizi haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Ortada ismi sendika olan ama sendikacılığı adam kayırmak iş kovalamak tayin çıkarmak rütbe dağıtmak sanan bir çok yapı var.SES in sendikacılık anlayışı adaleti liyakati kollektif haklarımızı büyütmek emeğimizin karşılığını almak ve mutlu yarınlar için mücadele etmektir.Sendika aynı zamanda yanlış yönetim politikalarına karşı, çalışanların birliğinden gelen güçtür.

Çalışanları servis değiştirmek, başka birimlere görevlendirmelerle tehdit etmek, tayinde ve atamalarda yardımcı olmayı vaat olarak sunmak sendikacılık değildir. Bu yaklaşıma karşı çıkmak da teşhir etmekte sendikanın mücadele alanına girer. İnsanları korkutarak bir yerlere varmaya çalışmak aslında suçtur. Ve buna şiddetle karşı çıkacağız. Korkuyu kalıcı iktidar yapmayacağız.Korumaya çalıştığımız yalnızca bugünümüz değil, çocuklarımızın geleceğidir de. SES olarak hem bugünümüz için hem geleceğimiz için mücadele ediyoruz edeceğiz.

Sevgili sağlık emekçisi;

Korkuya, baskıya, adaletsizliğe ve sahte sendikal anlayışa karşı,İşyeri-ücret-kadro-gelecek güvencesi, Herkese parasız, nitelikli eşit-adaletli, ulaşılabilir sağlık hakkı ve geleceğimizi umutlu yarınlarla buluşturmak için birlikte olmaya ihtiyacımız var. Korkunç bir yılı bitirip yeni bir yıla başlarken gelin yeni bir başlangıç yapıp sendikamız SES’ te bir araya gelelim. SES te örgütlenelim. Gerçek sendikacılık nasıl yapılır gösterelim.

KURTULUŞ YOK TEKBAŞINA, YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ diyerek Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yeni yılını kutluyor sendikamız Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası  (SES )e üye olmaya çağırıyoruz.

Haklarımız için SES te birlik olalım. Herkesin sağlık hakkı için fedakârca görev yapan tüm sağlık emekçilerine selam olsun.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.