YENİ NORMAL UYGULAMALARI NETLİK KAZANIYOR

İçişleri Bakanlığı, lokanta, restoran, kafe gibi işyerleri ile park, piknik alanları, mesire yerleri ve giyim pazarlarıyla yayımlarken, 81 il valiliğine ‘Şehir Giriş/Çıkış Seyahat Kısıtlaması’ konulu genelge gönderdi.

YENİ NORMAL UYGULAMALARI NETLİK KAZANIYOR
30 Mayıs 2020 Cumartesi 20:28

AA’da yer alan habere göre, lokanta, restoran, kafe, pastane, kahvehane, çay bahçesi, lokaller 1 Haziran’dan itibaren saat 22.00’ye kadar hizmet verecek.

Park, bahçe, piknik alanları, mesire yerleri, plajlar da 1 Haziran’dan itibaren kullanılabilecek. Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri vb. işletmeler de aynı tarihten itibaren saat 22.00’ye kadar, spor merkezleri/tesisler 00:00’a kadar hizmet vermeye başlayacak.

1 Haziran’da hizmete başlayacak umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde, iskambil, okey, tavla oynanamayacak, nargile satışları yapılamayacak.

Park/bahçe, rekreasyon, piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma vb. faaliyetlere (mangal yapmak hariç) 1 Haziran’da başlanacak.

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amaçlı canlı müzik faaliyetleri yapılamayacak.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine ‘Şehir Giriş/Çıkış Seyahat Kısıtlaması’ konulu genelge gönderdi.

AA’nın aktardığına göre, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 18 yaş altı çocuklar, velileriyle şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilecek. Genelgeyle, şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde, seyahat izin belgesi alma zorunluluğu yürürlükten kaldırıldı.

Büyükşehir statüsündeki 14 il ve Zonguldak’taki şehir giriş-çıkış kısıtlaması, 31 Mayıs pazar günü saat 00:00’da sonlandırılacak. Uçak, tren, otobüs gibi araçlarla yapılacak seyahatlerde, mobil Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletlemeler yapılacak.

65 yaş ve üzerindekilerin Seyahat İzin Belgesi almaları, gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmeme şartıyla tek yönlü seyahat uygulaması sürecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.