Yeni hatlar açıldı sefer sayıları arttırıldı

Eskişehir'de kent içi ulaşımın önemli bir parçası olan ESTRAM, Opera ve Otogar hatlarındaki çalışmaların tamamlanması ve kış sefer tarifesine geçilmesiyle birlikte tüm hatlarda sefer sayılarını arttırarak hizmet vermeye başladı.

Yeni hatlar açıldı  sefer sayıları arttırıldı
07 Eylül 2020 Pazartesi 14:09

Her gün binlerce Eskişehirlinin tercih ettiği ESTRAM'da kış tarifesine geçilmesiyle birlikte sefer sayıları arttı. Ayrıca Opera ve Otogar hattındaki çalışmaların da tamamlanmasıyla Eskişehirliler, kapalı hatları da kullanmaya başladı. Tramvaylar ile ilgili şikayetlerin yeni hatların açılması ve kış tarifesine geçilmesiyle en aza indiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kumlubel ve 75. Yıl Mahallesi'ndeki yeni hatlarda da çalışmalarda sona gelindiğini ifade etti.

Yıldız-Opera arasında yapılan tek hat işletiminin, hattın Kumlubel ve Otogar'a uzatılmasının ardından gerek emniyet gerekse sefer sıklığı açısından olumsuz etkileri olacağı için Gazi Yakup Satar Caddesine Çarşı yönü gidiş hattı yapılarak çift hat işletimine geçildiğini ifade eden ESTRAM yetkilileri, bu nedenle Yıldız (Çarşı yönü) ve Mamure (Çarşı yönü) duraklarını kullanan yolcuların Gazi Yakup Satar Caddesindeki yeni yapılan Opera ve Yıldız duraklarını kullanmaları gerektiğini belirttiler.

Tramvay seferlerinin başlamasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Kırım Caddesi ve Gazi Yakup Satar Caddesi sakinleri ise çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.