Yemeksepeti ve Banabi kuryelerinin kontak kapatma eylemi devam ediyor

Geçtiğimiz ay, kendilerine verilen yüzde 11'lik zammı kabul etmeyerek iş bırakan ve yüzde 38 civarında zam alan Trendyol teslimatçılarının ardından Türkiye genelinde kontak kapatma eylemi başlatan Yemeksepeti ve Banabi kuryelerinin direnişi devam ediyor.

Yemeksepeti ve Banabi kuryelerinin kontak kapatma eylemi devam ediyor
02 Şubat 2022 Çarşamba 14:43

Dün ülke genelinde kontak kapatma eylemi yapan Banabi ve Yemeksepeti kuryelerinin kontak kapatma eylemine Eskişehir'de çalışan Banabi kuryeleri de katıldı. Banabi kuryeleri, Tepebaşı ilçesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki Banabi deposu önünde eylem yaptı. Eyleme katılanlar, 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Dönercim burada kuryem nerede?' şeklinde sloganlar atarak, 'Sefalet zammı değil insanca yaşayabilecek ücret istiyoruz', 'Davamız ekmek davasıdır', 'İşçilerin birliği sermayeyi yenecek', 'Hıza dayalı performans bizleri öldürüyor' yazılı dövizler açtı.

"YARIŞ ATI GİBİ ÇALIŞTIRIYORLAR"

Banabi kuryeleri adına konuşan Mehmet Ceylan şöyle konuştu:

"Burada toplanmamızın amacı sosyal haklarımızı istememizdendir. Sosyal haklarımızı bize hiçbir şekilde vermemişlerdir. Sosyal haklarımız alabilmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Devletin belirlemiş olduğu asgari ücret zammı yapıldı. Primlerimizin üzerine bir zam yapılmadı. Bizleri yarış atı gibi çalıştırıyorlar ama hak ettiğimiz ücreti de vermiyorlar. Biz asıl haklarımızı istiyoruz. Yöneticilerimiz isteklerimize kulak tıkadı. Ücretlerimizi asgari ücrete yükselterek orada bıraktı. Bizler net maaşımızın üzerine zam istiyoruz. Zaten biz kuryeleri sadece Eskişehir'de değil hiç bir yerde bizi trafikte tanımıyorlar. Motorlulara taşıt gözüyle bakılmıyor. Yaptığımız iş ağır iş. Asgari ücretten bir farkı olması gerekiyor. Bizler en az 5 bin 500 lira maaş, prim ve mesai ücreti istiyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.