Yasin Çakır Un Fabrikası'nda işten atılan işçiler hak arayışını sürdürüyor

Sendikalı oldukları gerekçesiyle Yasin Çakır Un Fabrikası'ndan atılan işçiler, fabrikanın şehir merkezinde bulunan satış noktası önünde basın açıklaması yaptı.

Yasin Çakır Un Fabrikası'nda işten atılan işçiler hak arayışını sürdürüyor
21 Ekim 2022 Cuma 19:37

Yasin Çakır Un Fabrikası işçileri, DİSK'e bağlı Gıda İş Sendikasına üye oldukları ve taleplerine ilişkin fabrika önünde basın açıklaması yaptıkları için işten atıldı. DİSK'in çağrısıyla fabrikanın şehir merkezindeki merkez satış noktası önünde toplanan işçiler ve demokratik kitle örgütleri ile siyasi parti temsilcileri, 23 işçinin işlerine geri dönebilmesi için basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da katıldı. 'Yasin Çakır işçisi yalnız değildir', 'Atılan işçiler geri alınsın' sloganlarının atıldığı basın açıklamasında, işçiler işlerine geri dönünceye kadar mücadele edeceklerini ifade etti. 

BU SUÇA ORTAK OLMAYIN 
Türkiye’de işçilerin, emekçilerin sendikaya üye olmaması için her türlü engelin çıkarıldığını söyleyen Çerkezoğlu, "Yasalardan, işveren tutumuna, mahkemelere kadar işçinin sendikalaşması önünde hepsi engeldir. Biz bu tabloyu sendikamız üye olunan her yerde yaşıyoruz. Bu dünya üstünde en onurlu şey işine, ekmeğine sahip çıkmak için yan yana gelmek, sendikalı olmak, sendikal mücadele vermek ve mücadele etmektir. Yasin Çakır işçilerini emeğine, ekmeğine sahip çıkmak için DİSK'li oldukları için kutluyorum. Bu fabrikada yaşananları geçtiğimiz günlerde Gıda İş Sendikası Genel Başkanımız anlattı. Bu yüksek enflasyonlu dönemde bu yoksulluk karşısında emeğimizi, ekmeğimizi koruyabilmenin tek yolu sendikalı olmaktır. Öyle müthiş bir hayat pahalılığı içindeyiz ki bugün aldığımızı yarın aynı fiyata alamıyoruz. En temel yasal hakkını kullanan ve sendikaya üye olan işçileri İşçileri işten çıkarmak suçtur. Bu suça Çalışma Bakanlığı sessiz kalmamalı. Bu suça sessiz kalanlar bu suça ortak oluyorlar. Yasayı çiğneyenler, işçileri işten atanlar bu cesareti ülkeyi yönetenlerden alıyorlar. Bakanlığı bu haksızlığa sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Bu haksız uygulamalardan vazgeçmesi için uyarılarımızı yapmaya çalışıyoruz. Buradan çağrı yapıyorum, gelin sendikamızla masaya oturun, işçilerin hakları tanıyın. İşçilerin iş başı yaptırın, haklarını teslim edin. Bu haksız uygulamalardan vazgeçin ve iş yerinde barışı sağlayın" diye konuştu. 

EOSB'YE ÇAĞRI YAPTI 
İşçilerin fabrika önüne çadır kurmasına izin vermeyen Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'ne seslenen Çerkezoğlu, Eskişehir OSB'yi işçilere karşı demokratik tutum sergilemeye davet etti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.