Yasin Çakır'da direniş bitti!

Gıda İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten atılan Yasin Çakır Un Fabrikası işçileri, fabrika önündeki direnişlerini sonlandırdı.

Yasin Çakır'da direniş bitti!
22 Kasım 2022 Salı 21:06

Sonhaber Gazetesi’nden Meltem Karakaş’ın haberine göre; DİSK’e bağlı Gıda İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle Yasin Çakır Un Fabrikası’ndan atılan işçilerin arabuluculuk süreci sona erdi. İşçiler, iş verenin işe dönüş talebini kabul etmemesi nedeniyle fabrika önündeki direnişlerini sonlandırdı. İşten tazminatsız atılan işçiler, arabuluculuk süreci sonucunda ihbar ve kıdem tazminatı ile ve 5 maaş oranında ek tazminat kazandı. Ayrıca işten çıkarılırken işçilerin haklarını kısıtlayan KOD 46 ve KOD 49 da iptal edilerek, işçilerin işsizlik maaşından yararlanmasının da önü açıldı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.