YAŞASIN İSTİFA…

SONER UÇAK YAZDI...

YAŞASIN İSTİFA…
27 Ağustos 2020 Perşembe 02:52

Uzunca bir süredir tartışılıyordu. İstifa geldi.

Kimileri yetersiz gördü.

 Herhalde Büyükerşen istifa etmeliydi de, kayyum gelip oturmalıydı belediyeye.

Kimileri ise Suat Balcı’nın istifa etmesi ya da ettirilmesini gereksiz gördü.

Her iki görüşü de kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Çok başka bir şeyden bahsedeceğim.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 38 kişinin öldüğü Pamukova'daki tren kazasının ardından, istifa etmesi gerektiği yolundaki eleştirilere "Ben çok rahatım. O direksiyonu ben kullanmıyorum ki kardeşim..." diyerek cevap verdiydi. İstifa eden hatırlıyor musunuz? Ben hatırlamıyorum. Hatırlatırsanız yüzüm kızarmazsa namertim.

301 madencinin öldüğü soma faciasında yerde işçiyi tekmeyeleyen büyük yetkili hafızanızdadır. Hafızalar istifa edemez nitekim. 301 madencinin ölüm nedeninin fıtrat olduğunu öğrendik de yüreğimize su serpildi.  

Biraz eskiye gidelim Konya'da 3 katlı Kuran kursu kız öğrenci yurdu, çöktü 17 öğrenci yaşamını yitirdi, 27 öğrenci yaralandı. Sorumluları istifa edip etmediğinden geçtik, suçlular ne alemde hatırlayan var mı? 2016’da bu kez Adana’da yandı yüreğimiz, 10’lu yaşlarında 11 çocuk ve bir eğitmenin yanarak can verdi. Sorumlular istifa eder mi dedik. Şimdi olayın akıbetinden bir haberiz zannediyorum…

Herşeyi geçtik.

Beraber yürünen yollar bir karanlığa geldi çattı. FETÖ belası ülkeyi ele geçirmeye kalktı. Vatandaş olarak en azından birkaç istifa bekledik. Allah bizi affetsin ile yetindik.

Bakan Soylu bir korona gecesinde herkesi sokağa döktü. Hata yaptım dedi kendi kendine besbelli. İstifasını verdi. Bir mucize mi yaşanacak diye beklerken, istifa kabul edilmedi.  

Son olarak Giresun’u sel götürdü. HESleri, barajları, doğa tahribatlarını dile getirip istifa bekledik. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli suçluyu buldu.  "Yağmurla toprak suya doyuyor, toprak kayganlaşıyor”du nitekim yine hata yoktu, haliyle istifaya gerek yoktu.

Kalabak su bazı günler gecikti, bazı günler gelmedi. Balcı’nın istifa ettirilmesi gerekli miydi değil miydi bilmiyorum? Ama şöyle yok efendim "sağlık sorunları” yok efendim görünen lüzum üzerine” denilmeden direk mevzuya bahis şikâyetten dolayı bir istifa görmek yüreğimi ferahlattı.

Öyle ya, “Allah’ın işi” de denilebilirdi.

Yıllar sonra bir şikâyetin istifa getirdiğini görmek güzel be…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.