Yasal haklarını kullanan 15 işçi işten atıldı!

Eskişehir Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları’nda Nakliyat İş Sendikası’nda örgütlü işçiler, örgütlenmenin tamamlanmasının üzerinden 9 ay geçmesine rağmen işten çıkartılmaya devam ediyor. Son olarak Nakliyat İş üyesi 15 işçi daha işten çıkartıldı.

Yasal haklarını kullanan 15 işçi işten atıldı!
28 Kasım 2018 Çarşamba 15:09

Reysaş’a bağlı TÜVTÜRK’te çalışan 15 işçi, DİSK Nakliyat İş’e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. Geçtiğimiz aylarda da benzer gerekçeyle işten çıkarılan işçiler, iş yeri önünde 45 gün nöbet tuttuktan sonra arabulucu sayesinde işlerine geri dönmüşlerdi. TÜVTÜRK önünde toplanan ve işlerine geri dönmek isteyen işçiler, “Sendika hakkımız engellenemez, atılan işçiler geri alınsın, işçiyiz haklıyız kazanacağız, iş, ekmek yoksa barış da yok” sloganlarını atarak basın açıklaması yaptı.

İşçilerin haksızlığa uğradığını ve bir an önce işlerine geri alınması gerektiğini vurgulayan Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Sendikamız geçtiğimiz yıl burada örgütlendi, çoğunluğu sağladı. O dönemde de bir işçi kıyımı ile karşı karşıya geldik. Sendikal örgütlüğü hazmedemeyen işveren sendikamıza üye olan işçileri işten çıkarttı. 45 gün devam eden direnişin sonunda ve arabulucu sayesinde işçiler işlerine geri döndü. Şimdi de işçiler gerekçe gösterilmeden Sivrihisar’a gönderilmek isteniyor. Ya da iş yavaşlattığı veya performans düşüklüğü gibi uydurmaca gerekçelerler tazminatsız bir şekilde iş hakları fesih edildi. Bir kısmı da sendikadan istifaya zorlanmıştır. Burası dağ başı değil. Nakliyat İş sendikasının mücadelesini Reysaş patronuna öğreteceğiz. Yasal haklarımıza, onurumuza, ekmeğimize sahip çıkacağız. Burası senin istediğin gibi dikensiz gül bahçesi değil. Buradaki adaletsizliğe, buradaki işçi düşmanlığına, sendika düşmanlığına karşı direniş göstereceğiz. Haksızlığa karşı arkadaşlarımız bekleyecekler ve işlerine geri dönene kadar mücadele edecekler. Kazanan dünyanın en haklı mücadelesi olan ekmek mücadelesi olacak” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.