Veliler Eskişehir Valiliğini göreve davet etti

Eskişehir Şehit Onur İlkhan İlkokulu’nda görev yapan bir öğretmen hem meslektaşlarına, hem de öğrencilere hakaret ve tehditte bulunduğu iddia edildi. İşler bununla bitmedi. Soruşturma açılan öğretmen soruşturma sürecinde CİMER’e şikayette bulunarak beş öğretmenin ceza almasına neden oldu.

Veliler Eskişehir Valiliğini göreve davet etti
31 Ocak 2024 Çarşamba 16:33

Eğitim Sen Eskişehir Şube Sekreteri Süreyya Üner, Şehit Onur İlkhan İlkokulu’nda bürokrat eşi olan bir öğretmenin huzursuzluk çıkarmasına rağmen siyaseten kollandığını söyledi.

Şehit Onur İlkhan İlkokulu’nda bir üst düzey bürokratın eşi olan kadın öğretmenin yol açtığı huzursuzluk nedeniyle beş öğretmene kınama ve uyarma cezaları verilerek, görev yerleri değiştirildi. Yaşanan olaya tepki gösteren Eğitim Sen Eskişehir Şube Sekreteri Süreyya Üner, “İlimizde görev yapan bir üst düzey bürokratın eşinin, eşinden kaynaklı makam ve statü kullanma egosunun sonuçları ağır ve telafi edilemez bir durum yaratmıştır” dedi.

Veliler öğretmenlerin geri dönmesini istiyor

Yaşanan olaya bir tepkide öğrenci velilerinden geldi. Şehit Onur İlkhan İlkokulu, velileri haklarında soruşturma açılan ve 5 öğretmenin okulda kalması için Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı ve sonrasında dilekçelerini verdi.

Öğretmenlere yapılan haksız uygulamanın iptali için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yapan veliler, Valilik ve Milli Eğitim’in alınan kararı yeniden gözden geçirmesini istedi. Veli Meral Alkan, yıllardır devam eden psikolojik sorunları olduğu öne sürülen S. K’nın öğretmen arkadaşlarına ve çocuklara yönelik çok çirkin ifadeler kullandığını söyledi.

ÖĞRETMENLRE SÖZLÜ VE FİZİKSEL TACİZ

Öğretmenlere verilen görev değişikliği cezasına tepki gösteren Alkan, “Okulumuz öğretmeni olup şu an farklı bir kurumda görev yapan Sebahat Kılıç tarafından mesnetsiz iddialar ve şikayetler ile öğretmenlerimiz çok ağır cezalar almışlardır. Sebahat Kılıç’In uzun süredir sözlü ve fiziksel tacizlere maruz kalan öğretmenlerimiz, her türlü baskı ve tehdide rağmen sakin kalmaya çalışmışlar ve şahıs hakkında şikayetçi dahi olmamışlardır. Öğretmenlerimize karşı "kaşar, cüce, pislik, süt iç boyun büyüsün, sen nasıl insansın nasıl Müslümansın" gibi daha türlü türlü yakıştırmalar yapan, her fırsatta iş arkadaşlarının motivasyonunu düşürüp rencide edici tavırlar sergileyen Sebahat Kılıç artık işi iyice ileri götürüp bu yıl içerisinde 4-F sınıfı öğrencilerine de tehditkar ve aşağılayıcı tavırlar sergilemiştir” dedi.

“SEBAHAT HANIMIN TEHDİDİNE MARUZ KALAN ÇOCUKLARINA PSİKOLOJİK DESTEK ALDILAR”

Bazı öğrencilerin Sebahat Kılıç nedeniyle psikolojik destek aldığını belirten Alkan, “Öğrencilere "sizinle görüşeceğiz, cenazeni imam bile bulamaz, senin evini bulurum" vs gibi değil bir öğretmenin, normal bir insanın bile bir çocuğa söylemeyeceği şeylerle öğrencilerimizin üzerine de gelmeye başlamıştır. 4-F sınıfı velilerimiz öğrencilerini bu kadından nasıl koruyabiliriz derdine düşmüşler, Sebahat Hanımın tehdidine maruz kalan çocuklarına psikolojik destek sağlamaya çalışmışlardır. Nihayetinde özellikle öğrencilere karşı yaptığı bu eylem neticesinde farklı bir kuruma görevlendirilmiş ve hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz onun yokluğunda rahat bir nefes almışlardır” diye konuştu.

VALİYE ÇAĞRIDA BULUNDULAR

Öğretmenler Derya Şahin, Fadime Burçin Özsoy, Vildan Ulusoy İğidir, Serpil Çalışır, Fatma Ünal’ın okuldan ayrılmasını istemediklerini ifade eden veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve Valiliğin kararı yeniden gözden geçirerek öğretmenlerin görevlerine devam etmelerini istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Türk Yılmaz - 3 ay önce
Okulun TAPUsunu vermişler mi?