VEHBİ KOÇ ÖDÜLÜ YILMAZ BÜYÜKERŞEN’İN

17. Vehbi Koç ödülü eğitim çalışmalarından dolayı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e verildi.

VEHBİ KOÇ ÖDÜLÜ YILMAZ BÜYÜKERŞEN’İN
23 Şubat 2018 Cuma 00:31

Esgündem26.com/ Vehbi Koç ödülünü Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen aldı. Büyükerşen'e eğitim çalışmalarından dolayı verildiği belirtilen ödül, 100 bin dolarlık değeri ile Türkiye’nin en büyük ödülü unvanını taşıyor.

“ŞEHRE OKUL GÖZÜYLE BAKIYORUM”

Büyükerşen törende yaptığı konuşmasında, “Eskişehir turistlik şehir haline geldi.  Müzeleriyle, kültür merkezleriyle… Bu nedir, bu eğitimdir… Çünkü ben şehre hala bir okul gözüyle bakıyorum.  Benim arkadaşlarımda okul gözüyle bakıyorlar. Şehirde ilkokullar ortaokullar, liseler, üniversiteler vardır. Ama şehir son derece önemdir. Şehre gelenler, şehirde yaşayanlar estetiği belediyenin hizmetlerinden öğreniyorlar. Yapılan bir şeyin güzelliğini, çirkinliğini, yakışıp yakışmadığını şehirdeki hizmetlerimizden öğreniyor. Bu nedenle ben çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

“BU ÖDÜL HAYATIMIN EN BÜYÜK AFERİNİDİR”

Büyükerşen, “Rektörlükten alındığımda Türkiye’deki ilklerden biri olan İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri eşim ve beni bir veda yemeğine çağırdılar.  Bana kadife bir kese içerisinde bir anı verdiler. Açtığımız zaman ne gördüm biliyor musunuz? Köstekli, iki kapaklı bir cep saati.  Kapağını açtım, o andaki zamanı göstermiyor.  Düzeltmek istedim, ‘Hocam bir dakika’ dediler.  ‘Antikacıdan aldığımızda bu saat çalışıyordu, biz götürdük saatçiye bir parçasına müdahale ettirdik ve durdurduk. Hocam sizin için zamanı durdurduk. Daha çok hizmet edeceksin’ dediler bana.  O ödül benim bugüne kadar aldığım en güzel ödüldü.  Rahmetli Vehbi Bey benim çok değerli dostumdu. Senede bir defa Eskişehir’e, Arçelik’i ziyaret gelirdi. Vehbi Bey ile eğitim üzerine uzun uzun sohbet ederdik.  Çok sevdiğim, çok şey öğrendiğim bir insandı. Bugün aldığım bu heykelcik yaptığım işlerden dolayı hayatımın en büyük aferinidir. ‘Ülkemizde gençlerin eğitimine ve kalkınmaya katkı yapmak insanlık borcudur, memleket borcudur’ diyen Vehbi Bey’in o gülen yüzünü bu heykelle çocuklarıma ve topluma bırakacağım. Onun idealleri yaşasın diye” diye konuştu.    

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SENKAL OZTURKLER - 6 yıl önce
Kocaman tebrikler hocam siz o odulu fazlasiyle hakettiniz bir Eskisehirli olarak ne mutlu bizeki sizin gibi bir baskanimiz var
Avatar
FAZİLET YALÇINER - 6 yıl önce
Tebrik ederim fazlasıyla hak ediyorsunuz Bütün belediyeler büroktlar sizin gibi dürüst ve bilimsel çalışsalardı,insana değer verselerdi Avrupalı geçerdi Darısı diğer belediyelere Ayrıca sizi CUMHURBAŞKAN LIĞINA LAYIK GÖRÜYORUM ALLAH size sağlıklı uzun ömürler versin Saygılar
Avatar
FAZİLET YALÇINER - 6 yıl önce
Tebrik ederim fazlasıyla hak ediyorsunuz Bütün belediyeler büroktlar sizin gibi dürüst ve bilimsel çalışsalardı,insana değer verselerdi Avrupalı geçerdi Darısı diğer belediyelere Ayrıca sizi CUMHURBAŞKAN LIĞINA LAYIK GÖRÜYORUM ALLAH size sağlıklı uzun ömürler versin Saygılar
Avatar
Ferhan Onar bBi - 6 yıl önce
Birde Turkiye Cumhur Baskani olsanizda bir okul gozu ile baktiginiz Ulkeyi egitip yeni bastan bastan imar etseniz size sonsuz mutesekkir oluruz Atamiza laik bir Cumhurbaskani olursunuz
Avatar
Semra Ünver - 6 yıl önce
Ülkemize de aynı gözle bakacak yöneticilere şiddetle ihtiyacı var. Sizin bu konuya da el atmanızı istiyoruz.Cumhuriyete bu kadar ara yeter. Eğitime, sanata, adalete kısacası Çağdaş Türkiye Cumhuriyetine yeniden can verecek, kan verecek sizin gibi çalışkan değerli yöneticilere ihtiyacımız var. Ödülünüz hakedilmiş bir ödüldür. Tebrik ederim.
Avatar
Saadet Ayhan - 6 yıl önce
Allah size uzun ömürler versin.Ülke için o kadar değerli işler yapıyorsunuz ki,Yalnız Eskişehir'in değil,tüm ülkenin hayranlık duyduğu,örnek alınması gerekli nadir insanlardansınız.Sağlıklı,mutlu ve başarılı nice yıllarımız olsun.
Avatar
Ümit GÜR - 6 yıl önce
Hocam,ben Eskişehir DMMA Maden Müh.mezunuyum.Ama bazı derslerinize ve konferanslarında arkadaşların ısrarı üzerine katılmıştım. Yine 80 öncesi yıllarda karışıklıkların olduğu bir günde okulun önünde yüksek bir yere çıkıp bizleri nasıl sakinleştirdiğinizi nasıl umutlar verip bize bir ufuk çizdiğinizi hatırlıyorum. O umutların hiç de boş olmadığını,Eskişehirde vücut bulduğunu gördüm. Şimdi hedef tüm Türkiye olabilir.