VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan metruk evler konusunda Eskişehir Valiliği bir açıklama yaptı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ
29 Ocak 2019 Salı 12:16

Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan metruk evlerden rahatsızlıklarını dile getiren Mahalle sakinleri evlerin madde bağımlıları tarafından bu alanların mesken tutulduğunu iddia ederek, evlerin yıkımını talep etti. Vatandaşlar, tuvaletlerin de yapıların dışında bulunduğunu belirterek, bu sebeple balkona çıkmaya dahi tedirgin olduklarını dile getirdiler.

Gerçekleşen eylem üzerine Eskişehir Valiliğinden açıklama geldi.  Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada, “Emek Mahalle Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan tek ve iki katlı binalarla ilgili olarak; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığının yol genişletme çalışmaları kapsamında 15 bina ile ilgili olarak kamulaştırma kararı alınmış, bu 15 binada 7’si Türk, 7’si yabancı uyruklu aile olmak üzere toplam 51 kişi barınmakta olup boş olan dairelerde Odunpazarı Belediyesince gerekli tedbirlerin alınması sağlanmıştır. Yol genişletme kapsamında bulunan eski binalar Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapı sahiplerine bedellerinin ödenerek kamulaştırma işlemin tamamlanması neticesinde yıkılacak olup süreç valiliğimizce yakından takip edilmektedir” denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.