Vali Erol Ayyıldız, Eskişehir’deki Görevine Başladı:

İzmir Valisi iken 10.06.2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Eskişehir Valisi olarak atanan Vali Erol Ayyıldız, görevine başladı.

Vali Erol Ayyıldız, Eskişehir’deki Görevine Başladı:
22 Haziran 2020 Pazartesi 13:12

Valilik makamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Ayyıldız, “Eskişehir’e ve Eskişehirlilere hizmet etmek benim için bir onurdur.” dedi.

Eskişehirlilere hizmet ederken tek amaçlarının ulaşılabilir olmak olduğunu kaydeden Vali Ayyıldız, kabul esnasında şunları söyledi:

“Çok Kıymetli Eskişehirliler,

Malumunuz olduğu üzere son kararnameyle Eskişehir Valisi olarak devletime ve Eskişehirli hemşehrilerime hizmet etme fırsatı sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum.

Eskişehir;

Yunus Emre, Seyyid Battal Gazi, Şücâeddin Velî gibi gönül erlerinin mayaladığı ve Türklerin Anadolu’ya geldikten sonra Osmanlı Devleti’nin temellerinin atıldığı topraklar olması hasebiyle KURULUŞUN şehridir,

Kara ve demir yollarında merkezi bir konumda bulunması ve bu yönüyle Kurtuluş Savaşı’mızın önemli direnme noktalarından biri olması sebebiyle MİLLÎ MÜCADELE şehridir,

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği’ne ev sahipliği yapması, bu sebeple Türk dünyasının önemli bir buluşma noktası olması; Kırım’dan, Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan ve daha başka yerlerden gelip Anadolu’ya sığınan kardeşlerimize kucak açması ve onların barış içinde yaşamaları dolayısıyla bir HUZUR şehridir,

Saygın üniversiteleri, yetmiş bine yakın örgün öğretim ve 800 bini aşkın Açıköğretim Fakültesi’ne kayıtlı üniversite öğrencisiyle bir EĞİTİM BAŞKENTİ’dir,

Özellikle havacılık, raylı sistemler, makine imalatı, elektronik gibi kümelenmelerde öne çıkan ve birbirinden nitelikli sektörleriyle her geçen gün büyümesini devam ettiren bir SANAYİ şehridir,

Tarihi Odunpazarı Evleri, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Yazılıkaya Frig Vadisi, Sivrihisar Ulu Camii, Han Yeraltı Şehri, Seyyid Battal Gazi Külliyesi; bunların yanında park, bahçe ve müzeleriyle yüz binlerce turist ağırlayan bir TURİZM şehridir,

Her şeyden önce uzun yıllar Şeyh Edebali’yi ağırlayan, güzide ilim - irfan erbabının yetiştiği, her türlü hizmete layık güzel insanların olduğu bir GÖNÜL ŞEHRİ’dir.

Sevgi şairi Yunus Emre bir şiirinde;

“Girdim gönül şehrine daldım onun bahrîne

Aşk ile seyrederken iz buldum cân içinde” diyor.

Yine Türk milletinin gönül medeniyetinin manevî mimarlarından olan Şücâeddin Velî ile Nasreddin Hoca’mızı da unutmamamız gerekmektedir. Türk ve İslâm düşünürü, ünlü mizah ustası, hikmetli sözlerin sahibi ve bir halk filozofu olan Hocamız yalnızca Eskişehir’in değil bütün Türk dünyasının ortak değeridir. Ve aynı zamanda 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği’nin de simgesidir.

Bu anlamda Eskişehir’e hizmet etmeyi mukaddes bir vazife olarak telakki ediyorum. Rabbim kendine, milletimize, Eskişehirli hemşehrilerimize hizmet etmeyi bize nasip etsin. Rabbim bizleri ve bizleri sevenleri utandırmasın, diyoruz. Bismillah…”

Açıklamanın ardından Vali Ayyıldız, Eskişehir’de göreve başlaması ile ilgili soruları cevaplandırdıktan sonra basın mensuplarına geldikleri için teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.