VALİ ÇAKACAK CUMHURİYET RESEPSİYONU VERDİ

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 94. yıldönümü kutlamaları kapsamında, Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, TASİGO Otel’de resepsiyon verdi.

VALİ ÇAKACAK CUMHURİYET RESEPSİYONU VERDİ
30 Ekim 2017 Pazartesi 10:57

Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak’ın davetlileri kapıda karşıladığı resepsiyona; Eskişehir Milletvekili Av. Cemal Okan Yüksel, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, vali yardımcıları, askeri erkân, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş adamları, şehit aileleri ve gaziler ile milli sporcular katıldı.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 94. yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını kaydeden Vali Çakacak, resepsiyon davetine katılan herkese teşekkür etti.

Yok edilmek istenen bir milletin, tarihten silinip atılmak istenen bir milletin, küllerinden yeniden doğarak Türkiye Cumhuriyetini kurduğunu belirten Vali Çakacak, resepsiyon esnasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“94 yıllık cumhuriyetimiz, bu topraklarda 1071’den beri kesintisiz olarak devam eden devlet varlığımızın son aşamasıdır.  Selçuklu’dan Osmanlı’ya, oradan Cumhuriyet’e kadar devam eden devlet geleneğimiz, millet olarak kadim geçmişimizle ve medeniyet birikimimizin gücüyle zenginleşerek bugünlere ulaşmıştır.

Yok, edilmek istenen bir milletin, tarihten silinip atılmak istenen bir milletin, küllerinden yeniden doğarak, bir ve bütün olarak büyük bir Kurtuluş Savaşı vermesi neticesinde kurulmuştur cumhuriyetimiz.

Aslında devletle milletin el ele verdiğinde, aynı değerler etrafında bütünleştiğinde, aynı hedeflere yöneldiğinde ne kadar büyük başarılara imza attığını görmek isteyenlerin belki de en çok Kurtuluş Savaşı’nı verdiğimiz yıllara bakması gerekir. Orada vatan ve bağımsızlık dışında; hani hep söylüyoruz ya ‘Söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır’ diye. Söz konusu vatan ve bağımsızlık dışında hiçbir düşüncenin olmadığı, hiçbir ayrılığa yer verilmediği görülecektir.  

Ne mutlu ki, Kurtuluş Savaşı’nda hiçbir boyunduruğu kabul etmeyen asil Türk milleti 94 yıl sonra bugün de aynı ruha sahiptir. 

Tüm bölücü ve yıkıcı faaliyetlere, tüm ihanet girişimlerine rağmen; bu millet bin yıllık kadim değerlerini, cumhuriyet ve demokrasi kazanımlarını duasıyla, emeğiyle, alın teriyle, gerektiğinde de kanıyla korumasını bilmiştir. Büyük bir memnuniyetle belirtmek isterim ki, cumhuriyetimizin 94’üncü yıldönümünde iftiharla kazanacağımız en büyük kazanımlarımızdan biri işte budur.

Bölgemizdeki gelişmeler ve terör olayları, bizi cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ve cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümü olan 2023 için belirlenmiş hedeflere ulaşmaktan asla alıkoyamayacaktır. Milletimiz birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıktığını; Hacı Bektaşi Velinin dediği gibi bir olarak, iri olarak, diri olarak, ortak bir gelecek üzerinde yürümekte kararlı olduğunu adeta haykırmaktadır.

Bu duygularla; yokluklar içerisinde, imkansızlıklar içerisinde, Türk milletinin bir ve beraber olduğunda ne kadar büyük bir güç olduğunu bütün dünyaya gösteren cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu topraklara bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha minnetle, şükranla saygıyla anıyoruz. Ve diyoruz ki: Bize emanet ettiğiniz cumhuriyeti tüm kazanımlarıyla birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyerek, farklılıklarımızı birer zenginlik görerek, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bize hedef gösterilen çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Cumhuriyetimizi korumaya, kollamaya ve yüceltmeye azimliyiz, kararlıyız!

Cumhuriyetimizin 94. yıldönümü münasebetiyle düzenlediğimiz resepsiyona teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

Konuşmanın ardından Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Milletvekili Yüksel, Orgeneral Gülan ve Belediye Başkanı Büyükerşen birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına yapılan pastayı kesti.

Daha sonra Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, masaları tek tek gezerek davetlilerle sohbet etti, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.