USLUER, İL SAĞLIK MÜDÜRÜNE SAĞLIKTAN DERT YANDI

CHP PM Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Doç. Dr. Uğur Bilge’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Usluer ve Bilge sağlık alanındaki sorunlar hakkında fikir alış-verişinde bulundular.

USLUER, İL SAĞLIK MÜDÜRÜNE SAĞLIKTAN DERT YANDI
30 Kasım 2017 Perşembe 16:03

Usluer’in öğrencisi olan, ESOGÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Bilge’yi yeni görev yerinde ziyaret eden Usluer, öğrencisinin böyle önemli bir göreve atanmış olmasından dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Eskişehir’in özelinde ülkedeki sağlık sorunları hakkında konuşan Usluer, “Sağlık sistemimizdeki önemli sorunlardan biri, sağlık merkezlerindeki sağlık çalışanlarının sayısının azlığı. Her yıl binlerce mezun veren sağlık alanındaki okullarda maalesef ki bu kurumlarda çalışan personel sayısı, kişi başına düşen sağlık çalışanı sayısının çok az olduğunu biliyoruz. Bu durum doğal olarak sağlık sisteminde gerilemeye ve sistemin aksamasına sebep oluyor. Bu konuda mecliste bize ulaşan, atama bekleyen sağlıkçılar veryansın ediyor” dedi. 

NE HASTA MEMNUN NE ÇALIŞAN

Bunun dışında da çok fazla sorun olduğunu ifade eden Usluer, “ Sağlık çok hassas bir alan, insanlar hastanelerden memnun ayrılmıyor. Yaşadıkları huzursuzlukları sağlıkçılardan çıkarmaya çalışan vatandaşlar var. Çok sık karşılaşılan bir durum oldu bu. Eskiden memlekette doktorlar, sağlıkçılar saygı gören insanlardı şimdi ne hasta memnun ne de çalışan. Sorunların derinlemesine incelenmesi gerekiyor. Yakın zamanda sağlık çalışanlarının art arda intihar haberlerini aldık. Bunlar çok ciddi sorunlar. Sağlık gibi, eğitim gibi konularda hassas olmak gerekir. Biz bu şehirde örnek bir çalışma yürütelim ve bu çalışma ülkeye örnek olsun. Ben hekim olarak hem vatandaşı hem de sağlık çalışanlarını düşünüyorum, eminim buradaki görevinizde siz de bu duygu ve düşüncelerle hareket edeceksiniz.” dedi.

Usluer’in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Bilge, aldığı görevin çok önemli olduğunun bilincinde olduğunu söyledi. Bilge, tıp eğitiminden edindiklerini ve akademideki tecrübelerini görevine aktaracağını ve hedefinin Eskişehir’de sağlık hizmetini en iyi seviyeye çıkarmak olduğunu ve bu anlamda konuyla ilgili kişi ve kurumlarla işbirliği içerisinde olacağını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.