Urfalı: Ülke gerçekleri ile zamlar örtüşmüyor

Türkiye Kamu-Sen Eskişehir temsilciliği ek zam talepli mektup eylemi yaptı. Memur zamlarının açıklanmasının ardından ülke gerçekleri ile zamların örtüşmediği gerekçesi ile seslerini duyuran bir gurup sendika üyesi, Eskişehir’de mektuplu eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

Urfalı: Ülke gerçekleri ile zamlar örtüşmüyor
15 Ocak 2021 Cuma 13:51

Türkiye Kamu-Sen Eskişehir temsilcisi Haydar Urfalı, yapılan eylemin ardından yaptığı açıklamada, "Memur maaşları enflasyonun altında kalarak sürekli eriyor. 2021 yılı için enflasyon hedefine ulaşılsa bile maaşların yüzde 3.5 oranında eriyeceği kesindir" dedi.

TÜİK’in resmi enflasyonu yıllık yüzde 14,6 oldu ama çeşitli mal ve hizmetler yüzde 28,12; ulaştırma yüzde 21,12; gıda

yüzde 20,61; ev eşyası yüzde 18,04; sağlık harcamaları yüzde 16,67 oranında zamlandığını, Memur maaşlarına 2020 yılının tamamı

için ortalama 463,86 TL zam yapıldığını buna karşılık aynı dönemde dört kişilik ailenin insanca yaşamak için vazgeçemeyeceği

zorunlu harcamaları 965,10 TL yükseldiğini, yalnızca geçen yıl memurun alım gücü aylık tam 501,24 TL azaldığını belirten Urfalı, açıklamanın ardından zam taleplerini beyan eden mektupları Cumhurbaşkanlığına posta yolu ile gönderdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.