ÜRETİCİLERE ULAŞTIRILIYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında hizmete sunduğu Yerel Tohum Üretim Merkezi'nde çoğaltılan milyonlarca yerel tohumu üreticilerle buluşturuyor.

ÜRETİCİLERE ULAŞTIRILIYOR
21 Aralık 2020 Pazartesi 14:00

Türkiye'nin tarımda dışa bağımlılığının önüne geçebilmek için yerli tohum konusunda önemli çalışmalara imza atan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında hizmete sunduğu Yerel Tohum Üretim Merkezi'nde çoğaltılan milyonlarca yerel tohumu üreticilerle buluşturuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yerli üretimi desteklemek adına hayata geçirdiği proje Türkiye’ye örnek oluyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerli Tohum Üretme Merkezi’nde çoğaltılan ve geçtiğimiz yıllarda Eskişehir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen tohum takas şenliklerine gönderilen atalık tohumlar, Türkiye'nin tarımda dışa bağlılığının önüne geçmesine destek oluyor. Yerel tohumların o bölgenin genetik zenginliğini yansıttığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Eskişehir başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından topladıkları yerel tohumların üretime alınmasıyla Yerel Tohum Üretim Merkezi'nin kurulduğunu belirttiler. Üretime alınan ve bölgeye uyum sağlayan verimli tohumların çoğaltılarak hasatının yapıldığını ifade eden yetkililer, tohum kurutma ve ayıklama işlemlerinin ardından ekim zamanına kadar tohumların uygun ortamlarda saklandığını belirttiler. Mart ve Nisan aylarında saklanan tohumların Tohum Takas Şenlikleri'nde üreticilere ulaştırdıklarını ifade eden yetkililer, bu yıl ki hasatta da milyonlarca tohum elde ettiklerini ve bunları üreticilere ulaştıracaklarını belirttiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.