Üretene engel yok

Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) iş birliğiyle hayata geçirilen Engelliler Montaj Atölyesi’ni ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, merkez çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Tugay, engelli bireylerin istihdamını sağlayan çalışmalarından dolayı Başkan Ataç’ı tebrik etti.

Üretene engel yok
25 Ağustos 2021 Çarşamba 15:51

Tepebaşı Belediyesi’nin engelli bireylerin gelişimi ve istihdamına yönelik projeleri ülkeye örnek olmaya devam ediyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da Tepebaşı Belediyesi ve EOSB iş birliğinde hayata geçirilen Engelliler Montaj Atölyesi’ni ziyaret etti. Ziyaretinde Başkan Tugay'a, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve EOSB Başkanı Nadir Küpeli eşlik etti.

Başkan Ataç ve Başkan Küpeli, konuk Başkan Tugay’a merkezi tanıtarak bilgiler aktardı.

 “Üretene engel yok”

Başkan Ataç EOSB iş birliğinde faaliyete başlayan Engelliler Montaj Atölyesi için de “İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyemizin ardından EOSB Başkanımız Nadir Küpeli ile birlikte Türkiye’de bir ilk olarak Engelliler Montaj Atölyesi’ni de hayata geçirdik. Bu merkezimizde de özel bireylerimiz, ‘Üretene engel yok’ sloganıyla aldıkları eğitimlerin ardından üretime katkı verirken, düzenlenen birçok etkinliğe de katılarak sosyal becerilerini geliştirme imkanına sahip oluyor. Bünyesindeki bireylerin gösterdiği gelişim ve başarı ile de dikkat çekmeyi sürdürdüğü atölye, gençlerin Eskişehir’de faaliyet gösteren fabrikalarda istihdam edilmesini de sağlıyor. 2019’da açtığımız bu merkezde bireylerimiz bugüne kadar 4 milyon 400 bin parçanın montajını yaptı. Burada eğitim alan 18 gencimiz de çeşitli fabrikalarda istihdam edildi ve maaşlı, sigortalı olarak iş gücüne katıldı. 4 çocuğumuz da KPSS’yi kazandı. Projenin örnek olarak tüm Türkiye’de yaygınlaşmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Başkan Tugay da merkezdeki gençler ile sohbet ederken Başkan Ataç ve Başkan Küpeli’ye örnek çalışmalardan ötürü tebriklerini iletti. Özel öğrenciler, kağıttan yaptıkları bir kuş tasvirini de Başkan Tugay’a armağan etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.