URAYSİM’İ PERİNÇEK’E ŞİKAYET ETTİLER

Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi (URAYSİM) projesi mağduru olan Eskişehir Bozan köylüleri, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i ziyaret etti, sorunlarını dile getirdi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, köylülerin verdikleri mücadelede yanlarında olacaklarını ve sorunlarını çözeceklerini vurgulayarak, "Burada milletin çıkarları daha önemli o yüzden bu tarz projelerin verimli araziler yerine kıraç arazilerde yapılması gerekiyor." dedi.

URAYSİM’İ PERİNÇEK’E ŞİKAYET ETTİLER
11 Mart 2021 Perşembe 13:41

Vatan Partisi Genel Merkezi’nde yapılan görüşmeye,Bozan Sulama Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ali Baş, Bozan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Güven Kırgı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Ergenbaş, Çiftçi Hasan Ergenbaş, Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Mustafa Erdönmez, Vatan Partisi Eskişehir İl Sekreteri Raif Eşkinat, Vatan Partisi Eskişehir Örgütlenme Büro üyesi Temel Aras katıldı.
 

“ÜRETİM İMKANLARI KAYBOLACAK”

Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi projesi kapsamında Eskişehir Alpu ilçesi yakınlarındaki Bozan, Yeşildon ve Çardakbaşı köylerinin 1. Sınıf verimli tarım arazileri üzerine kurulacak test rayları şebekesinin projesinin yerini değiştirmek için köylüler mücadele yürütüyorlar. Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen proje, bölgedeki en verimli toprakları işgal edecek ve bölgedeki tarım ve hayvancılığı olumsuz yönde etkileyecek. Günde 7 bin ton süt üretimi sağlayan, yılda 2 kere mahsül üretebilen köyler bu proje sonrasında bu imkanlarını kaybedecek.
 

“GENÇ İŞSİZLİK ARTAR”

Üretim imkanlarına önemli ölçüde kayba uğrayacağını söyleyen Bozan Köylüleri, bölgenin yaşayacağı bu kaybın genç işsizliği artıracağını vurguladılar.

Köylüler test rayları şebekesine karşı olmadıklarını, sadece şuan projeden gözüken bölge yerinin buranın kuzeyinde bulunan çorak arazide bulunması gerektiği dile getirdiler. Köylüler “Anadolu Üniversitesi ve Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde bu arazinin ne kadar verimli olduğunu ve Kuzey’de bulunan arazinin uygun olduğunu söylediğimizde kuzeydeki arazinin proje için daha maliyetli olduğunu söylediler” dedi.

“PROJE VERİMSİZ ARAZİLERDEN GEÇSİN”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüşen Bozan köylüleri, Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi projesine karşı olmadıklarını vurgulayarak, “Proje 1.sınıf tarım arazilerinden geçmesin daha verimsiz arazilerden geçsin” dedi.

Bozan Sulama Tarım Kooperatif Başkan Yardımcısı Ali Baş, “Arazilerimizin ziyan olmasından heba olmasından değiştirilmesini için uğraşıyoruz. Biz projeye karşı değiliz fakat kırsal alana kaymasını istiyoruz. Buranın alt yapısı yapılmış 100 tane kuyusu var verimli topraklar kuyular ziyanolacak.” diye konuştu.

Bozan’da besicilik ile geçimini sağlayan Hasan Erginbaş, “Benim tek geçim kaynağım burası ve tam hayvanlarımın olduğu yerden ray sistemi geçiyor. Bozan’dan geçecek hat alanımın tam ortasından geçiyor. Daha kırsal alanlar var oraya yapılsın.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.