"ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİ KIŞLA DEĞİLDİR"

Eskişehir Üniversite Öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun atanması ardından tepkiler sürmeye devam ediyor. Dün Boğaziçi kampüsünde gerçekleşen polis müdahalesi Eskişehir’de de protesto edildi.

"ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİ KIŞLA DEĞİLDİR"
02 Şubat 2021 Salı 20:32

Adalar Migros Önünde bir araya gelen öğrenciler, “Üniversite kampüsleri kışla değildir” dedi.

 Rektör Melih Bulu’nun ataması protesto edilirken öğrencilere polis tarafından sert müdahaleye  uğradığını kaydeden Sinem Çelebi,

“Kampüsü cezaevine, kışlaya çevirmeye çalışan sarayın polisi, öğrenci arkadaşlarımıza “aşağıya bak!” diye emirler yağdırdı. Bu da yetmezmiş gibi saldırının ardından 159 arkadaşımız gözaltına alındı. Eskişehir’den Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırmak için buradayız. Ali İsmail’in şehri Eskişehir’den Boğaziçi Üniversitesi’nde direnenlere selam olsun” dedi.

“ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİ KIŞLA DEĞİLDİR”

Polisin öğrencilere tavrının tarihe kara bir leke olarak geçeceğini kaydeden Çelebi, “İktidar, atadığı rektörü kurtarmak için ikna ile yapamadığını zor ile yapma çabasındadır. Özgür ve özerk olması gereken üniversite kampüsü polislerin tacizleri, hakaretleri, emirleriyle esir alınmaya çalışılmaktadır. “Aşağı bak!” gibi aşağılayıcı sözler sadece Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrenci arkadaşlarımıza değil hepimize edilmiştir. Üniversite kampüsleri kışla değildir. Bize boyun eğdirmeye çalışanlara sözümüz şudur: Üniversite öğrencisi aşağı bakmaz, emir almaz, biat etmez. Bu nedenle demokratik, özgür, özerk üniversite için mïcadelemizi başımız dik bir şekilde sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.