UNAKITAN’IN EVİNİ YIKTILAR!

AK Parti Eskişehir eski Milletvekili ve Maliye Bakanı merhum Kemal Unakıtan'ın 1983'ten beri oturduğu ve 2006 yılında yıkıp yeniden yaptırdığı Küçükçamlıca'daki villasının çatısı, AK Partili Üsküdar Belediyesi tarafından 'kanuna aykırı' olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

UNAKITAN’IN EVİNİ YIKTILAR!
30 Kasım 2019 Cumartesi 11:04

AK Parti'nin ilk Maliye Bakanı olan ve 2016'da hayatını kaybeden Kemal Unakıtan'ın 1983'ten beri oturduğu ve 2006 yılında yıkıp yeniden yaptırdığı Küçükçamlıca'daki villasının çatısı, Üsküdar Belediyesi tarafından 'kanuna aykırı' olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan, belediyeyi suçlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sitem etti.

Ahsen Unakıtan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 1970 yılından bu yana tanıdığını ifade ederek, “Benim hiçbir zaman Cumhurbaşkanı’na ulaşma gibi bir durumum olmadı. Çünkü etrafını öyle bir zırh sarmış ki…” dedi.

Unakıtan, Erdoğan için “Etrafı bugün zırhla çevrili” diyerek şu ifadeleri kullandı: “Hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Ne korumasına ne kendisine. Ne de kendisi açıp ‘Ahsen yenge nasılsın?' diyor. Ben nasıl ulaşayım nasıl söyleyeyim? Zaten Üsküdar Belediyesi AK Parti'nin belediyesi” ifadelerini kullandı. 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i konuyla ilgili olarak üç gün önce ziyaret ettiğini ifade eden Ahsen Unakıtan, “Yıkım kağıdı getirip kapıya yapıştırmışlardı. Kendisine anlattım. Hilmi Türkmen ‘Bakan'ın emri var, İstanbul'da binalar uygun değilse yıkılacak. Biz de uygun olmayan binaları havadan izliyor ve yıkıyoruz’ dedi. Fakat Bakanımız ben yalıtım yapmak için 40 senedir oturduğum evimi bir tamirata soktuysam ‘Git o binayı yık' demiyor. Ben bunu Hilmi Türkmen'e izah ettim” dedi.

Siyasi mesajlar da veren Ahsen Unakıtan, “İki dönem için Batı'daki gibi gelinsin. İki devre vatana millete hizmet yapılsın” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bir bayrak yarışıdır. İkiden fazla iktidarda kim olursa olsun kalmasın. Buradan bir vesileyle bütün partilere sesleniyorum. İnsan odaklı olun. 7'den 70'e herkese. Bugün yukarıdan bakın, İstanbul taş yığını. Ama içinde oturan bir insanın 40 yıllık evinin duvarı yıkılmaz. Bu bir zulümdür, zalimce davranıştır.” (Kaynak: Sözcü)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.