UĞUR MUMCU ESKİŞEHİR’DE UNUTULMADI

Odunpazarı Belediyesi, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu katledilen Türk basınının duayen ismi Uğur Mumcu için bir dizi anma töreni düzenledi.

UĞUR MUMCU ESKİŞEHİR’DE UNUTULMADI
25 Ocak 2019 Cuma 13:39

Gündüz saatlerinde Mumcu’nun bombalı saldırıya uğradığı  “06 YR 245” plakalı aracının bulunduğu Uğur Mumcu Parkı’nda anma töreni düzenleyen Odunpazarı Belediyesi, akşam saatlerinde ise şair ve yazar Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin’in katıldığı şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleştirilen şiir ve müzik dinletisine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra çok sayıda Eskişehirli katıldı.

KATİLLERİ BAŞKA YERDE ARAMAYA GEREK YOK

Anma etkinliği başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Ataol Behramoğlu, Uğur Mumcu ile aynı hukuk fakültesine gittiklerini söyledi. Mumcu’nun bir dönem de avukatlığını yaptığını dile getiren Behramoğlu,  Uğur Mumcu’nun arkadaşı olduğunu söyledi. Behramoğlu, “Uğur Mumcu ile yapılan röportajları izlediğimde daha iyi kavradım. Uğur, çok farklı bir adamdı. Tok sesli, netliğini gayet iyi bilen cesur bir adamdı. Böyle insanlar gerçekten çok azdır. Uğur Mumcu’yu çok hesaplı ve bilerek katlettiler. Katilleri başka yerde aramaya gerek yok. Bugünkü Türkiye’yi kimler hazırladıysa Uğur Mumcu ve öteki demokrasi şehitlerinin cinayetlerinin arkasında onlar bulunmakta” dedi.

UĞUR’A AĞIT DEĞİL ÖVGÜ

Behramoğlu konuşmasının ardından “Uğur’a ağıt değil övgü” şiirini okudu. Ataol Behramoğlu’nun şiirlerini okuduğu, Haluk Çetin’in gitarıyla şarkılar söylediği etkinlik, zaman zaman duygu dolu anlara da ev sahipliği yaptı.

UĞUR MUMCU’NUN ÖZLEDİĞİ DÜNYAYI YARATMALIYIZ

Gecenin sonunda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, Uğur Mumcu’nun katledilmesinin ardından 26 yıl geçtiğini söyledi. Uğur Mumcu ile ilgili söylenecek çok şey olduğunu belirten Başkan Kurt, “Ama artık Uğur Mumcu’nun özlediği dünyayı yaratmalıyız. Ataol Behramoğlu’nun da dediği gibi katilleri biliyoruz. Kimin neden bu bombayı patlattığını da biliyoruz. Bunun hesabını soracağımız zamanı kendimiz yaratmalıyız. O, güçle mücadeleyi sürdürmeliyiz” dedi. Eskişehir’de 5 yıldır Odunpazarı Belediye Başkanlığı yaptığını kaydeden Başkan Kurt, bu 5 yıl içinde kültürü, sanatı sonuna kadar desteklemek için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.