Türkiye Kent Konseyleri Birliğinde bayrak Eskişehir'de

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanlığı Gaziantep'ten Eskişehir'e geçti

Türkiye Kent Konseyleri Birliğinde bayrak Eskişehir'de
17 Şubat 2018 Cumartesi 12:57

Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) 9. Dönem Başkanlığı devir teslim töreni Eskişehir'de gerçekleştirildi. 

Bir otelin konferans salonunda düzenlenen devir teslim törenine Eskişehir, Gaziantep ve Adana'nın büyükşehir ile Balıkesir'in Karesi ilçesi belediye başkanları, Akademik Kurul Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen kent konseyleri başkan ve genel sekreterleri katıldı. 

Dönem başkanlığı sona eren Gaziantep Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Necati Binici, görevi Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy'a devretti. Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ülkelerin ekonomik anlamda koyduğu hedeflere ulaşabilmesinin yolunun, şehirlerin kalkınma planlamalarından geçtiğini söyledi. 

Şahin, Türkiye'nin, dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi hedefine değinerek, "Dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olmak, sadece İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehri kalkındırarak elde edilemez. Anadolu'nun toptan kalkınması üzerine hepimizin bir zenginliğini ortaya koyması gerekiyor." dedi. 

- "70'li yılların altyapı belediyeciliği bitmiştir" 

İnsani değerlerle birlikte sosyal belediyeciliğin, Türkiye için yükselen bir değer olduğunu aktaran Şahin, şöyle konuştu: 

"Artık hepimiz bir medeniyetin üzerinde oturuyoruz ve büyük bir köprüyüz. 70'li yılların altyapı belediyeciliği bitmiştir. Bu köprüyü alıp, geleceğe taşımamız gerekiyor. Dünya nereye bakıyor? Kimlikli şehirlere bakıyor. Eskişehir'in ne kadar kimlikli olduğunu, ne kadar büyük bir medeniyet olduğunu çok iyi görmek gerekiyor. O yüzden şehrin bize verdiği gücü çok iyi kullanmamız ve beraberinde şehrin risklerini de yönetecek, bunu da fırsata dönüştürecek tedbirler almamız gerekiyor. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Türkiye'de çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmek, batı dünyasının bir parçası olabilmek için yıllarca çalıştıklarını ifade etti. Büyükerşen, her yıl düzenli olarak Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin başkanlık bayrağının el değiştirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Her yıl centilmence dönemsel olarak görevleri, başkanlıkları devrediyorsunuz. Darısı siyasetçilerin başına." ifadelerini kullandı. 


Konuşmaların ardından devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.