Türkiye Ermanistan maçı bilet satışına bir itiraz daha: TFF kalem kalem açıklamalı

Eskişehir’de oynanan Türkiye-Ermenistan Milli Maçının biletleri üzerinden tartışmalar devam ediyor. Son Olarak AHPADİ Dönem sözcüsü Mehmet Ektaş, bilet satış uygulamalarında ciddi bir adaletsizlik olduğunu vurgulayarak, Eskişehir’in TFF’den özür beklediğini ifade etti.

Türkiye Ermanistan maçı bilet satışına bir itiraz daha: TFF kalem kalem açıklamalı
12 Eylül 2023 Salı 13:59

Milli maç öncesi yaşanan bilet skandalının  milli maçın önüne geçtiğini belirten Ektaş,  “futbol federasyonu, bilet organizasyonundaki hatalarıyla, ayrımcı ve dışlayıcı tutumuyla Eskişehir’in gerçek futbol seyircisini bu maçtan mahrum ettiği gibi maçın 12. adamı olması gereken seyirci gücünden milli takımızı da yoksun bıraktı. Futbol federasyonu, maç biletlerini futbol seyircisiyle buluşturmak yerine, odalara, bazı partilere, el altından bazı gruplara vererek milli heyecana gölge düşürdü. Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Esnaf Odalarının aldıkları biletleri üyelerine 500 liraya forma + maç bileti satışı yaptığı ve elde edilen geliri futbol federasyonuna gönderdiği bilgisi tepkilerin çığ gibi büyümesine neden oldu”  dedi.

Karaborsa bilet satış yöntemi

Yapılan uygulamanın futbol seyircisinin adeltli bir şekilde bilet hakkına erişimini engellediğini belirten Ektaş,  “Kamu niteliği” taşıyan odalar ve futbol federasyonu işbirliğiyle karadüzen, karaborsa, kayıt dışı bir bilet satış yöntemi ile kanunlara karşı gelindi. Meslek odaları bilet satış acentalığına soyunarak irtifa kaybetti.

 Sonuçta, oda  başkanlarının, siyasetçilerin, hatırlı kişilerin ricasını kıramadığı için bir çok bilet alan grupların biletlerini alan esnafların, fabrikalardaki mavi ve beyaz yakalıların bir bölümü maça gelmedi. Böylesine önemli bir maçta tribünlerin bir bölümü boş kaldı.Maçın başlamasına bir saat kaldığında, stadyum çevresinde elinde biletle gezen ve bilet ihtiyacı var mı diye bilet satacak insan arayan kişilerin varlığı, konunun vehametini en iyi şekilde ortaya koydu” diye konuştu.

           

Eskişehir özür bekliyor

            “Ülke kamuoyu futbol federasyonundan, kaç maç biletinin internet üzerinden satışa sunulduğunun, kaç maç biletinin odalara, bazı siyasi partilere, hatırlı ve etkili kişilere verildiğinin, odalara, hatırlı ve etkili kişilere verilen biletlerin kaça kimlere satıldığının kayıtlarının nasıl tutulduğunun ve muhasebeleştirildiğinin, oda başkanlarından kaç bilet aldıklarını, aldıkları biletleri kaça sattıklarını, sattıkları biletlerin gelirlerini nasıl muhasebeleştirdiklerini, kayıt altına aldıklarını açıklamalarını bekliyor.” diye konuşan Ektaş,,

            “Ayrıca Eskişehir kamuoyu, adaletsiz, ayrımcı bir uygulamaya imza atan Futbol Federasyonundan özür bekliyor.

            Bundan sonra oynanacak milli maçlarda benzer skandalların yaşanmaması için şeffaf bir “bilet dağıtım prosedürü” tanımlanıp kamuoyuna deklara edilmesini bekliyor” dedi.

           

                                                                                                         

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.