Türkiye Emekli Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru: Hangi vicdana sığar 1500 TL ücreti insana reva görmek

Türkiye Emekli Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesini isteyerek, “Emekliler bu ülkenin atıl insanı değil akil insanlarıdır” dedi.

Türkiye Emekli Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru: Hangi vicdana sığar 1500 TL ücreti insana reva görmek
09 Aralık 2021 Perşembe 16:21

Duru, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Bugünlerde zam yağmurundan kafamız, vücudumuz, cebimiz delik deşik oldu. Hayatta kalabilme mücadelesi veriyoruz. Resmi rakamlarla açlık sınırı 3600 TL. Emekli dul ve yetimlerin maaşı 1500 TL. Hangi vicdana sığar 1500 TL ücreti insana reva görmek. Avazımız çıktığı kadar bağırıyoruz duyun sesimizi. Emekliyi ölüme terk etmeyin. TÜİK verileri doğru değildir. Açıklanan %21 enflasyon oranının doğru olduğunu kimse iddia edemez. Gerçek enflasyon üzerinden değerlendirilmeli ve emekliye mutlak suretle iyileştirme yapılmalıdır. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalıdır. Emekliler bu ülkenin atıl insanı değil akil insanlarıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.