Türk-İş: Esnek çalışma düzenlemesinden vazgeçilsin

Türk İş Eskişehir İl Temsilcisi Orhan Demir, TBMM'de görüşülen esnek çalışma düzenlemesinden vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

Türk-İş: Esnek çalışma düzenlemesinden vazgeçilsin
05 Kasım 2020 Perşembe 14:50

Türk-İş mensubu işçiler, Mecliste görüşülen esnek çalışma düzenlemesine ilişkin Sendika binası önünde toplandı. İşçiler adına açıklamalarda bulunan

Türk İş Eskişehir İl Temsilcisi Orhan Demir mücadelelerini büyüttüklerini, "köleleştirme paketi" olarak adlandırdıkları istihdam paketine karşı bugün seslerini daha güçlü yükselttiklerini belirtti. Mücadelede artık yalnız olmadıklarını vurgulayan Demir, iki gün önce Hak-İş ve DİSK'le ortak bir açıklama yaptıklarını, "Esnek çalışmaya hayır" dediklerini ve Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda bir arada ve dayanışma içinde olunduğunu gösterdiklerini söyledi.

Demir,  açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Bu düzenlemeyi Türkiye Büyük Millet Meclisine getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz. Gelin bu yanlıştan vazgeçin. Vazgeçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın, vazgeçin ki emekçiler adlarınızı duyduğunda, yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin, vazgeçin ki, zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin. Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin.

Sizin derdiniz gerçekten salgın koşullarında istihdamı artırmak mı? O zaman gelin, enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için harcayın. Gerçekten salgın döneminde emekçileri mi düşünüyorsunuz? O zaman onların istekleri dışında ücretsiz izine çıkarılmalarını engelleyin. Ücretsiz izine çıkarılan bir emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 lira ile yaşayabildiğini bir hayal edin. Hayal edin ki, yaptığınız yanlışların farkına varın."Mücadeleden vazgeçmeyeceklerine işaret eden Demir, bu akşam mesai çıkışında ülke genelinde alkışlarla bu paketi protesto ederek ilk mesajı vereceklerini ve mesajın alınacağını ümit ettiklerini söyledi.

Demir, "Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese göstereceğiz. Bu mücadele, çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir." dedi.

Açıklama sırasında bir grup işçi, "Kıdem tazminatımızın budanmasına izin vermeyeceğiz", "Kıdem tazminatı geleceğimizdir dokunma" yazılı pankartlarla "Torba yasasına hayır" sloganları attı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.