“TUNCELİ; CUMHURİYETTİR, ÇAĞDAŞLIKTIR, AYDINLIKTIR.”

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş,  belediye girişindeki "Tunceli" isminin yazılı olduğu tabelanın "Dersim" diye değiştirilmesine ilişkin Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve meclisin almış olduğu karara tepki gösterdi.

“TUNCELİ; CUMHURİYETTİR, ÇAĞDAŞLIKTIR, AYDINLIKTIR.”
24 Mayıs 2019 Cuma 14:09

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş,  belediye girişindeki "Tunceli" isminin yazılı olduğu tabelanın "Dersim" diye değiştirilmesine ilişkin Tunceli Belediye Meclisinin almış olduğu karara tepki gösterdi.

“Tunceli; Cumhuriyettir, çağdaşlıktır, aydınlıktır” diyen Ektaş, “Atatürk’ün adını verdiği Tunceli’ye ısrarla Dersim diyen ve son çıkışıyla Belediye Meclisinden İlin adının Dersin olarak değiştirilmesi, Belediye Hizmetlerinde ise Zazaca ve Kürtçe kullanılması yönünde karar çıkaran Maçoğlu, önümüzdeki dönemin fitne, fesatçılık, bölücülük aktörlüğüne soyunmuş gözüküyor. Tunceli Belediye Başkanının bu çıkışı “Talihsiz bir açıklama” olarak geçiştirilemez. Bu açıklama, planlanmış, provokatör yaklaşımla bir meydan okuma, yeni bir “stres kaynağı” yaratma çabasıdır. Hatırlanmalıdır ki Dersim; ortaçağdır, feodalizmdir, ağalar, şeyhler, şıhlardır, eşkiya Seyit Rıza'dır. Tunceli ise, Cumhuriyetin Kuruluşunda karanlığa, gericiliğe, yobazlığa, ihanete karşı  verilen mücadelenin adıdır. Tunceli; Cumhuriyettir, çağdaşlıktır, aydınlıktır. Tunceli Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri, aldıkları bu kararla bir yandan Türkiye Cumhuriyetinin kurucu ilke ve değerlerine saldırmaya çalışmışlar bir yandan da Anayasal suç işlemişlerdir. Kendilerini esefle kınıyor, aklı selimden uzaklaşmadan, Tunceli halkının sorunlarına odaklanan bir belediyecilik anlayışına odaklanmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.