TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA COVİD 19 TESTİ BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan Kovid testinin tüm eğitim çalışanlarına bir an evvel yapılması gerektiğini belirterek, “Tek bir eğitim emekçisinin dahi salgından olumsuz etkilenmesini istemeyiz ve salgının başından bu yana da ortaya koyduğumuz çaba öğrencilerimiz, eğitim ve bilim emekçileri ile halkımızın sağlığını koruma isteğimiz ve kararlığımızdandır” dedi.

TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA   COVİD 19 TESTİ BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR
27 Ağustos 2020 Perşembe 17:25

Alkan yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Salgının geldiği aşama kaygılarımızı artırmaya devam ediyor. Her gün artan vaka sayıları, alınmayan önlemler ve ne olacağını bilememenin verdiği karamsar bir ruh hali toplumun genelinde yaygınlaşıyor. Mesleki çalışmaların uzaktan yapılmasının mümkün olmasına rağmen yüz yüze yapılmasında ısrar edilmesi ve yeterli önlemler alınmadan öğretmenlerin okullara çağrılması salgınla mücadelede yaşanan eksiklikleri göstermektedir.

24 Ağustos’ta başlayan seminer döneminde bir çok ilde öğretmen arkadaşlara covit tanısı konakta, okullar karantinaya alınmaktadır. Eskişehir' de de spekülatif haber duymaktayız. Doğrulatamadığımız bu konuda açıklama bekliyoruz.

En öncelikli talebimiz yaygın covid 19 testinin eğitim emekçilerine yapılmalıdır.

25 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile kamu çalışanlarına uzaktan ve dönüşümlü çalışma olanağı tanınarak bu süre içerisinde idari izinli sayılmalarına dönük bir düzenleme yapıldı. Bu kararnamenin kendisi dahi salgında gelinen aşamanın ciddiyetini göstermektedir. Sağlıklı karar verebilmenin ön koşulu geçerli ve güvenilir bilgiye sahip olmaktır.

Öğretmenler MEB’in aldığı karar gereği mesleki çalışmalar için okullarda bulunuyor. Öğretmenlerin  bu koşullarda ve alınan yetersiz önlemlerle okullarda bulunmasının salgının yayılması açısından istenmedik sonuçlar üretebileceği uyarısını hem yaptığımız açıklamalarla kamuoyu ile hem de yaptığımız görüşmelerde MEB yöneticileri ile paylaşmıştık.

Tek bir eğitim emekçisinin dahi salgından olumsuz etkilenmesini istemeyiz ve salgının başından bu yana da ortaya koyduğumuz çaba öğrencilerimiz, eğitim ve bilim emekçileri ile halkımızın sağlığını koruma isteğimiz ve kararlığımızdandır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.