TOPRAK KORUMA KURULU, TOPRAĞI KORUYAMADI

İl Toprak Koruma Kurulu, kömürlü termik santralin kurulmasının planlandığı bin 225 hektarlık tarım toprağının “tarım dışı amaçla kullanımına açılması gündemi” ile bugün yeniden toplandı. Toplantıdan 6 kabul oyu, 3 ret oyu çıktı. Oy çokluğuyla 225 hektarlık tarım toprağı, ‘tarım dışı amaçla kullanıma’ açıldı.

TOPRAK KORUMA KURULU, TOPRAĞI KORUYAMADI
30 Ocak 2018 Salı 15:40

Toprak Koruma Kurulu, Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Planlanmasına Dair Yönetmelikte yapılan değişikliğin ardından bugün yeniden toplandı.  Eskişehir’de yer alan birinci sınıf tarım arazilerinin yüzde 40’ının yer aldığı Alpu Ovası’nın tarım dışı kullanımının oylanacağı toplantı Eskişehir Valiliği’nde gerçekleşti.  

Toplantıya Eskişehir Valiliği, Defterdarlık, DSİ, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ESOGÜ Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisleri Odası, TEMA ve Büyükşehir Belediyesi katıldı.

Yapılan oylamada DSİ, Eskişehir Valiliği, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Defterdarlık, ESOGÜ Ziraat Fakültesi kabul oyu kullandı.  Büyükşehir Belediyesi, TEMA ve Ziraat Mühendisleri ise ret oyu kullandı.

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hasan Öztürk ise toplantıya katılmadı. Daha önceki toplantıda ret oyu kullanan Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen ise toplantıya çağrılmadı. 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.