"Tonoz Düşünce Atölyesi Eskişehir” üçüncü gününde bir birinden özel isimleri gençlerle bir araya getirdi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Güzel İşler Derneği işbirliği ile düzenlenen “Tonoz Düşünce Atölyesi Eskişehir” üçüncü gününde bir birinden özel isimleri gençlerle bir araya getirdi. Haller Gençlik Merkezi’nde düzenlenen beş atölye ile gençler, kendini ve kentini daha iyi tanıma imkânı buldu.

"Tonoz Düşünce Atölyesi Eskişehir” üçüncü gününde bir birinden özel isimleri gençlerle bir araya getirdi
06 Kasım 2022 Pazar 14:19

Haller Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerin üçüncü gününün ilk oturumunda yazar-rehber Müjde Tönbekici’nin “Şirince Köyü ile Dönüştürdüğümüz Yaşamımız” başlıklı atölyesi ile gençleri ilham veren bir yolculuğa çıkardı. Genç bir üniversiteli iken Şirince ile tanışan ve buraya yerleşen Tönbekici, Şirince’ye ilham olan çalışmalarını ve köyün dünyaca tanınması aşamalarını adım adım gençlerle paylaştı.

İkinci atölyede ise Güzel İşler Derneği Başkanı sosyal tasarımcı Sercan Duygan, katılımcılara yeni bakış açısı getiren, “Sana Ne Kadar Değer Verdiğimin Farkında Mısın?” başlıklı atölyeyi gerçekleştirdi. Sercan Duygan’ın interaktif atölyesinde gençler kendilerini ifade etme, kendileriyle ve birbirleriyle yüzleşme fırsatı yakaladılar.

Günün üçüncü oturumunda iletişimci yazar Ümit Alan, “Yeni Medya Eskişehir’i ve Eskişehirliyi Nasıl Değiştirebilir?” başlıklı atölye ile gençlerle buluştu. Kendisi de  Eskişehirli olan ve bir şehrin doğru iletişim kanallarıyla nasıl değişebileceğini zihin açan, düşündüren bir sorgulama ve karşılıklı etkileşim ile gençlere aktardı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce atölye sonunda Ümit Alan ile katılımcı gençlere, Güzel İşler Derneği ve atölye konuşmacılarına teşekkür etti.

Etkinliklerin dördüncü oturumunda Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Bal, “Godard’ın Yaşanacak Hayatım Filminde İfade Arayışı” başlıklı atölye ile katılımcılarla buluştu. Fransa’nın Yeni Dalga Sinemasının kurucuları arasında yer alan Jean-Luc Godard’ın alışılmışın dışında bir anlatımla oluşturduğu film ile hedeflenen duygular ve verilen mesajlar, yaşamda çıkan zorlukların aşılması başta olmak üzere katılımcılara insanın hayat boyu içerisinde olduğu arayışlar ve toplumsal yansımaları gençlere aktarıldı.

Günün beşinci ve son oturumunda usta sanatçı, yazar, eğitmen Müjdat Gezen, “Yüz yüze” adlı atölyede gençlerle bir araya geldi. Büyük ilgi gören buluşmada Gezen, gençlik yıllarında eğitim hayatından sanat hayatına kadar geçen süreçte yaşadıklarını, bugünkü siyasal, toplumsal, kültürel ve sanatsal yaşamda gelinen noktayı gençlerle paylaştı. Gezen ayrıca gençlere hiçbir zaman pes etmemeleri gerektiğini hatırlatarak, kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini belirtti. Umutsuzluk olduğunda pırıl pırıl bir şehir olan Eskişehir’i göz önüne almaları gerektiğini gençlere anımsatan Gezen, katılımcılara düşündüren ve aynı zaman güldüren sahne anıları ve Eskişehir ile ilgili düşüncelerini aktardığı atölye sonunda büyük alkış aldı. 

Tonoz Düşünce Atölyesi Eskişehir ile gençler, şehri yeniden tanırken sosyoloji, felsefe, sivil toplum, sosyal girişim, iletişim, mimarlık, kültür ve sanat başlıklarında sunumların gerçekleştirilirken, etkinlikler düzenlenecek sertifika töreni ile tamamlanacak.


Etiketler; #tonoz
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.