TERMİK SANTRALE KARŞI ORTAK AKIL

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu’nun düzenlediği Eskişehir Termik Santrali Tartışıyor Ortak Akıl Toplantısı düzenledi.

TERMİK SANTRALE KARŞI ORTAK AKIL
10 Aralık 2017 Pazar 16:45

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu üyeleri bir çalıştay düzenleyerek Eskişehir Termik Santrali Tartışıyor Ortak Akıl Toplantısı düzenledi Toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı. Termik santrale karşı mücadele etme yöntemleri için oluşturulan çalışma gruplarının izleyeceği yöntemlerin belirlenmesi için yapılan çalıştayda, çalışma gruplarının moderatörleri tanıtıldı. Moderatörler şu şekilde: Çevre ve Enerji Masası Moderatörü Elektrik Elektronik Mühendisi Oğuz Soylu, Tarım ve Hayvancılık Masası Moderatörü, Ziraat Mühendisi Levent Gök, Hukuk Çalışma Grubu Masası Moderatörü Avukat Özkan Gündoğan, Sağlık Çalışma Grubu Moderatörü Doktor Akif Aladağ, Toplumsal Katılım Çalışma Grubu Moderatörü Günay Ayaz.

İNSANLARI SÜREKLİ BİLGİLENDİRMELİYİZ

Toplantıda konuşan Ahmet Ataç, santrale karşı sokakta mücadele edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Her saati değerlendirmemiz lazım. Dün ki yapılan termik santral ile ilgili toplantıdan küçük küçük bilgiler geldi. Onlar hükümet güdümlü bu termik santrale evet diyen maalesef bu ülkenin okumuş insanları. Bir profesör nasıl termik santrale evet diyebilir aklıma sığmıyor. Kopuk kopuk ifadelerle aa, ıı ifadelerle toplantı geçmiş. Üzüntü verici bir şey. Üzülmeyeceğiz ama yolumuza devam edeceğiz ve bu işi yaptırmamak adına ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Ben her gittiğim yerde termik santrali anlatıyorum. Termik santral eşittir zehir eşittir kanser. Bu ülkenin toprakları kolay kazanılmadı. Gruplar çalıştay yapacak. Buradan çıkacak kararları süratle uygulamamız lazım. Ama biraz daha sokaklarda olmamız lazım insanların dikkatini çekmek için. İnsanları sürekli bilgilendirmek lazım diye düşünüyorum” dedi.

HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ

“Üstümüze düşen görevi yapmaya hazırız” diyen Başkan Kurt, “Türkiye’nin yaşadığı bunca soruna ek olarak Eskişehir’de bir de termik santral sorunu yaşıyoruz. Bu konuda hep birlikte mücadele edersek hukuki çerçeve içerisinde başarılı olacağımıza inanıyorum. Az zararlı çok zararlı bunun önemi yok. Termik santralin zararlı olduğunu herkes kabul ediyor. Eskişehir’de birçok soruna sesiz kalan Sanayi Odası Başkanı bile bunun yanlış olduğunu söylüyor. Bu mücadele bizim üzerimize hangi görev düşüyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

ÖYLE ANLATTILAR Kİ İNSANIN YİYESİ GELİR

Cumartesi günü yapılan toplantı hakkında konuşan Sağlık Çalışma Grubu Moderatörü Doktor Akif Aladağ, “Kömürü öyle anlattılar ki insanın yiyesi gelir. Bunlar bir propaganda. Bize vatan haini diyorlar. Bunları sürekli yapıyorlar. İnsanları yanıltıyorlar. Şimdi arkamızda Avrupalı ülkelerin lobisinin bizi destekleyerek Türkiye’nin enerji açısından fakir kalmasını isteyen sivil uzantılar olarak lanse ediyorlar. Bununla sık sık karşılaşacağız. Bizim arkamızda sözde lobiler varmış, biz Türkiye’yi fakir bırakmaya çalışıyormuşuz. Bunları yıkmalıyız. Bu antipropaganda yöntemlerini bilmeliyiz. Çalışma grupları iyi çalışmalı ve bu santrali Eskişehir’e kurdurmamalıyız. Halkı doğru bilgilendirmeliyiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.