TERMAL BÖLGESİ HAMAMSIZ KALDI

Eskişehir’de termal bölgesi olarak bilininen Kızılinler’de bulunan son hamamın da kapanmasının ardından bölgede çalışan işletme kalmadı.

TERMAL BÖLGESİ HAMAMSIZ KALDI
01 Kasım 2017 Çarşamba 16:01


Eskişehir’de termal bölgesi olan ilan edilen ve debisi yüksek termal suyun bulunduğu Kızılinler bölgesinde faaliyet gösteren hamam bakımsızlıktan kapandı. Eskişehir’in eski hamamlarından olan ve vatandaşlar arasında ‘Uyuz hamamı’ olarak da bilinin şifa kaynağı bugünlerde harabeye döndü. Binanın camlarının kırılmasının yanı sıra içeride bulunan havuz ve çevresi de tahrip edilmiş durumdu. Hamamın çalışmaması çevresinde bulunan birkaç işletmenin de kapanmasına neden oldu. İşletmelerin cam ve kapıları da kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi.


Kızılinler’in termal açısından önemli olmasına rağmen yeterince yararlanılmamasına tepkili olan vatandaşlar yetkilileri göreve çağırarak, “Yeni yatırım yapılmıyorsa bile eski hamamın tadilatını yaparak hizmete açsınlar” şeklinde isteklerini dile getirdi.


Bakanlık tarafından yapılan ihalede talip çıkmamıştı


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonrasında Kızılinler bölgesine yapılması için ‘1 adet sağlık turizm ve 2 adet turizm tesis alanı” için 2016 yılı şubat ayında ihaleye çıkarıldı. Ancak yatırımcılardan talep gelmediği gerekçesiyle bölge için yapılan çalışmalardan sonuç alınamadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.