Terhisler 31 Mayıs’tan itibaren başlayacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen terhislerin 31 Mayıs’tan itibaren başlayacağını açıkladı.

Terhisler 31 Mayıs’tan itibaren başlayacak
15 Mayıs 2020 Cuma 15:10

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) operasyon bölgelerinde henüz Covid-19 vakasına rastlanmadığını belirtti ve normalleşme planına ilişkin çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bedelli 20 Haziran’da

Akar açıklamasında şu ifadelere verdi: “31 Mayıs’tan itibaren terhislerin başlamasını planlıyoruz. Celp işleri de 5 Haziran’dan itibaren başayacak. Bedelli askerlik uygulamasında yeni alım 20 Haziran’da başlayacak. Askere alınacaklara da corona virüsü testi yapılacak.”

Personel atama 1 Haziran’da

Personel temin ve atama ertemelerine de değinen Akar, şöyle devam etti: “Personel temin, atama erteleme, okullardaki eğitim ertelenmişti. Bunları 1 Haziran’dan başlatacağız. 1 Haziran’dan itibaren normalleşme çalışmalarına başlıyoruz.“

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.