Tepebaşı Kaymakamı Yücel Başkan Küpeli’yi ziyaret etti

Tepebaşı Kaymakamı Sadettin Yücel, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’ye iade-i ziyarette bulundu.

Tepebaşı Kaymakamı Yücel  Başkan Küpeli’yi ziyaret etti
07 Kasım 2023 Salı 12:42

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir'in hızla büyüyen sanayisi, yürütülen çalışmalar ve faaliyetler ile Eskişehir OSB'nin yatırımları hakkında Yücel’e bilgiler verdi.

Yeni yatırımlarla beraber fabrika sayımız 2030 yılında 1250 olacak

Türkiye’nin en büyük OSB’lerinden biri olarak sağladıkları pek çok avantajla cazip bir bölge olduklarını, son yıllarda yatırımcıların yoğun talebiyle karşılaştıklarını belirten Nadir Küpeli, “Organize Sanayi Bölgemizde toplam 888 firmamız bulunuyor. Bunlardan 630 tanesi üretimde halinde, diğer kuruluşlarımızın fabrika inşaatları devam ediyor. Toplam çalışan sayımız 48 bin kişiyi geçti. Son 5,5 yılda OSB’den yatırımcılara toplamda 3,5 milyon metrekare yeni yer tahsisi yaptık. Yatırım noktasında özellikle son 3 yılda yakaladığımız başarıyı önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Yerli ve yabancı yeni yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor. Yeni yatırımlarla beraber bölgemizdeki fabrika sayısının 2025 yılında 1000’e, 2030 yılında ise en az 1250’ye ulaşması hedeflenmektedir” dedi.

Eskişehir çok önemli bir sanayi kenti

Tepebaşı Kaymakamı Sadettin Yücel, eğitim, kültür ve sanat şehri yanı sıra Eskişehir’in çok önemli bir sanayi kenti olduğunu ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin buradaki payının çok büyük olduğunu belirtti. Yücel, Eskişehir’in ekonomik yapısını, şehrin sanayi, teknoloji ve üretim ivmesini daha da güçlendirmek adına atılacak her türlü adımda kaymakamlık olarak destek vermeye hazır olduklarını, yeni sanayi yatırımlarındaki bu olumlu artış trendinin çok memnuniyet verici olduğunu aktardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.