Tepebaşı Belediyesi, öğretmenleri yemekte buluşturdu

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen gecede Tepebaşı’nda görev yapan öğretmenler ile bir araya geldi.

Tepebaşı Belediyesi, öğretmenleri yemekte buluşturdu
28 Kasım 2022 Pazartesi 14:10

Tepebaşı Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, Tepebaşı Belediye BaşkanıAhmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil, DP İl Başkanı Hüseyin Özcan, Gelecek Partisi İl Başkanı Mahir Sayın, Deva Partisi İl Başkan Yardımcısı Ünsal Yalman, CHP Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Şide, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, Hürriyetçi Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Oğuz İduğ, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri, çok sayıda öğretmen ve Tepebaşı Belediyesi eğitmenleri katıldı.

“Öğretmenleri küçümseme adına kariyer sınavı çıkarttılar”

Gecede öğretmenlere seslenerek günlerini kutlayan Ataç, “Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürüyen çocuklar yetiştiren değerli öğretmenlerimiz; gününüz kutlu olsun. Siz öğretmenlerimiz, her durum ve her koşulda özveri ve fedakarlıkla çalışıyorsunuz. Geleceğimiz olan yavrularımız sizlere emanet, hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanları için yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavına da tepki gösteren Ataç, “Öğretmenleri kategorize etmeleri bir yana bir de küçümseme adına kariyer sınavı çıkarttılar. İnşallah Anayasa Mahkemesi’nden karar çıkar ve umuyorum iyi günlere az kaldı. Bunun süratle hayata geçmesini özlemle bekliyoruz” diye konuştu.

“Meslek kanunu öğretmenlere danışılarak çıkarılmalı”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise, eğitimcilerin zor bir süreçten geçtiğine işaret ederek, “Bir gün bizi davet ettiler. Öğretmenler odasına oturdum, kadrolu öğretmen vardı, sözleşmeli öğretmen vardı, ücretli öğretmen vardı. Bu ayrımcılığın bitmesi lazım. Bu saçmalıktan siz öğretmenlerin kurtulması lazım. Bir meslek kanunu çıkması lazım. Ama sizlere danışarak çıkması lazım. Özlük haklarınızın iyileştirilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenlik Meslek Kanunu sorunlarımıza çözüm sunmuyor”

Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, günümüzde öğretmenlerin açlık sınırının biraz üstünde, yoksulluk sınırının ise çok altındaki ücretlerle çalışmak zorunda kaldığını söyledi. Öğretmenlik Meslek Kanununun, öğretmenlerin sorunlarına hiçbir çözüm getirmediğini savunan Yurtman, şunları söyledi:  “Dünyada başöğretmen unvanına sahip tek lider olan büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Milletleri kurtaranlar yalnızca öğretmenlerdir’ diyerek eğitimcilere verdiği değeri göstermiştir. Ancak Cumhuriyet tarihinde aradan geçen yıllarda öğretmenlik mesleği her geçen gün itibar kaybetmiş, hiçbir zaman son 20 yılda olduğu kadar aşağılanmamıştır. Günümüzde öğretmenlerimiz açlık sınırının biraz üstünde yoksulluk sınırının ise çok altındaki ücretlerle çalışmak zorunda kalmaktadır. Bir de bunlar yetmezmiş gibi bu yıl çıkartılan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerin sorunlarına hiçbir çözüm getirmezken zaten ücretli, sözleşmeli, kadrolu diye bölünmüş öğretmeler bu defa da uzman, başöğretmen olarak bölünmeye çalışılmaktadır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.