TEPEBAŞI BELEDİYESİ 2 BİN KİŞİYİ ÇANAKKALE'YE GÖTÜRDÜ

Tepebaşı Belediyesi düzenlediği kültür turları kapsamında 2 bin Eskişehirli vatandaşı daha Çanakkale Destanı’nın yazıldığı tarihi yarımadaya taşıdı.

TEPEBAŞI BELEDİYESİ 2 BİN KİŞİYİ ÇANAKKALE'YE GÖTÜRDÜ
11 Mart 2019 Pazartesi 16:15

Tepebaşı Belediyesi düzenlediği kültür turları kapsamında 2 bin Eskişehirli vatandaşı daha Çanakkale Destanı’nın yazıldığı tarihi yarımadaya taşıdı. Tarihi topraklarda duygu dolu anlar yaşayan Eskişehirliler, Tepebaşı Belediyesi’ne ve Başkan Ataç’a teşekkürlerini iletti.

Tepebaşı Belediyesi, Eskişehirlilere düzenlediği kültür turları kapsamında Çanakkale Destanı’nın yazıldığı toprakları yerinde görme imkanı sağlamaya devam ediyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, bu kez 2 bin Eskişehirlinin katılımı ile gerçekleştirildi. İki grup halinde gerçekleşen programda Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası üyeleri ile çok sayıda Eskişehirli kadından oluşan Tepebaşı kafilesi, Şehitler Diyarı Çanakkale ve tarihi yarım adayı rehberler eşliğinde gezdi. Gezide Eskişehirliler, binlerce vatan evladının şehit düştüğü ve Çanakkale Destanı'nın yazılarak düşmanın yurda girişinin engellendiği kutsal toprakları yerinde görme imkanı buldu. Sabahın erken saatlerinde Çanakkale iskelesinden feribotlarla tarihi yarım adaya geçen Tepebaşı kafilesi; Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyaları, Havuzlar Şehitliği, Soğanlı Dere Şehitliği, Mustafa Efendi Şehitliği, Şehitler Abidesi ve 57. Alay Şehitliği'ni gezerek Çanakkale Savaşları ile ilgili bilgiler aldı.

ONLARA NE KADAR DUA ETSEK AZDIR
Şehitler Abidesi’nin önünde Eskişehirlilere hitap eden Başkan Ataç, “Eskişehir’in çok değerli, yürekli insanları… Çanakkale’ye hoş geldiniz. Sizler her zaman dik durdunuz, yan yana oldunuz ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız, bu birliktelik devam edecek. Gelibolu’da Çanakkale Destanı’nın 104. yılını kutluyoruz. Eğer bu destan yazılmasaydı, bugün bu güzel vatanda yaşayamıyor olacaktık. Öncelikle bu destanın yazılmasının mimarı, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yaklaşık 250 bin şehidimizi saygıyla anıyorum, nur içinde yatsınlar. Buradan bakınca o kadar güzel görünüyorsunuz ki. Burası Türkiye’nin en kutsal toprakları, her metrekarede şehit kanı var. Onlara ne kadar minnet etsek azdır. Emperyalist güçler donanmaları ve tüm orduları ile ülkemize saldırdılar, onları burada durdurduk. 18 Mart’ta deniz savaşları zaferimiz ile sonuçlanıyor. 25 Nisan 1915’te karadan saldırmaya başladılar. Cesetler Tepesi’ni hep birlikte gördük, çarpışmalar o kadar şiddetli ve yakın mesafedeki… Düşmanın nefesi duyuluyor, metrekareye 6 bin kurşun düşüyor, havada birbirine saplanan binlerce kurşun var. İbrahim Naci isimli yedek subayımız, askerlerini kaybettikten sonra çarpışmaya girmeden önce, helalleşmeden kendi cenaze namazlarını kılıyor. Burada biz onlara haklarımızı helal etmeye geldik. Işıklar içinde yatsınlar, böyle bir destan ile ülkemiz kurtuldu. Bir yazarın da dediği gibi, Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın önsözüdür. Orada da yine Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu vatanı kurtardılar. Onlara ne kadar dua etsek azdır, yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olsun” şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİRLİLER ÇOK MEMNUN

Tepebaşı Belediyesi’nin kültür turları ile Çanakkale’yi ve tarihi mekanları görme şansı bulan Eskişehirliler de etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ediyor.
Tura katılan Dilan Özyazıcı, “Belediyemize çok teşekkür ediyoruz, bize bu geziyi düzenlediği için. Tüylerimiz diken diken oldu, çok duygu dolu bir gezi. Tarihimize böylesine bir tanıklık ile çok mutlu olduk” dedi.
Ayşe Topkaya isimli vatandaş ise “Çok mutlu olduk, ilk kez geliyorum. Düzenleyenlerden Allah razı olsun, tüm şehitlerimize minnettarız. Mekanları cennet olsun. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.
Ayşe Küçükyöre isimli kadın da “Çok güzel bir geziydi, dönünce anlatmakla bitiremeyeceğim. Allah Ahmet Bey’den razı olsun, çok mutlu olduk” dedi.
Nurşen Korkmaz isimli katılımcı ise “Tamamen duygu dolu anlar yaşadık. Atamızın kanları ile çok zor şartlar altında bu ülkeyi kurtardıklarını hissediyoruz. Bu durumda bizim de vatana sahip çıkmamız gerektiğini biliyoruz. 15 yaşında savaşan, şehit olanlar var. Ahmet Ataç Bey’e çok teşekkür ediyoruz, bu güzel işlere imza attığı için. İnşallah onunla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Etkinliğe Gündüzler Mahallesi’nden katılan Selvi Aybaş ise “Gezimiz çok güzel, Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yine geliriz, çok memnunuz” sözlerini kullandı.
Halime Törü de “Mimarlık öğrencisiyim, burada olmaktan çok mutluyum. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu önemli yerleri herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Nilah Açan isimli katılımcı ise “Uzun zamandır görmek istiyordum ama fırsatım olmamıştı. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Herkesin görmesi gerektiğine inanıyorum, mükemmel bir yer burası” ifadelerini kullandı.
Nevin Büyükkoç da “Burada çok duygulandım, atalarımızın anılarını yaşadım. Bizlere bu güzel vatanı armağan etmişler, mekanları cennet olsun. Tepebaşı Belediyesi’ne de çok teşekkür ediyorum bu imkan için” şeklinde konuştu.
Ellerinde Türk Bayrakları bulunan katılımcılar Başkan Ataç ile hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından kendisine teşekkürlerini iletti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.