TEPEBAŞI 12’İNCİ ODUNPAZARI 19’UNCU OLDU

İNGEV’in ilçelerde insani gelişmeyi desteklemek üzere hazırladığı İnsani Gelişme Endeksi – İlçeler (İGE-İ) 2020 sonuçları açıklandı ve “Çok Yüksek İnsani Gelişme” performansı gösteren ilçe Belediye Başkanlarına ödülleri verildi.

TEPEBAŞI 12’İNCİ ODUNPAZARI 19’UNCU OLDU
31 Ocak 2021 Pazar 13:19

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından gerçekleştirilen İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler (İGE-İ) 2020 çalışması kapsamında "Çok Yüksek İnsani Gelişme" performansı gösteren ilçe belediyeleri ödüllendirildi. Eskişehir’den Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri "Çok Yüksek İnsani Gelişme" performansı gösteren belediyeler arasında yer aldı. Raporda; “Yönetişim ve Saydamlık”, “Sosyal Kapsama”, “Ekonomik Durum”, “Eğitim”, “Sağlık”, “Sosyal Yaşam”, “Çevresel Performans”, “Ulaşım ve Erişilebilirlik” ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” endekslerine yer verildi. Veriler, yerel yönetimleri özellikle ilgilendiren 9 alt endeks, 81 gösterge, 128 değişken ve “gizli vatandaş” çalışması ile belediyelere yapılan 3 binin üzerinde başvurunun sonuçlarından oluşuyor. Tepebaşı Belediyesi İnsani Gelişme Endeksi çalışmasının Çok Yüksek İnsani Gelişme Bölgesi kategorisinde, Türkiye genelinde 12. olarak ödüle layık görülürken, Odunpazarı Belediyesi 19. sırada yer alarak ödülünü aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.