Tehlike ortadan kalkana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Odunpazarı Belediyesi, Aile Sağlığı Merkezleri başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kreş, anaokulu ve camilerde dezenfeksiyon çalışmalarına devam ediyor. Gece geç saatlere kadar süren dezenfeksiyon çalışmalarında 44 ton dezenfeksiyon solüsyonu kullanıldı. Dezenfeksiyon çalışmaları ile ilgili konuşan yetkililer, “Koronavirüs tehlikesi ortadan kalkana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz ancak vatandaşlarımızın da temkinli olması gerekiyor” dedi.

Tehlike ortadan kalkana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz
09 Haziran 2020 Salı 14:25

Odunpazarı Belediyesi, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alarak salgına dönüşen koronavirüse karşı çalışmalarına devam ediyor. Normalleşme sürecinin başlamasına rağmen dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarını 7/24 sürdüren Odunpazarı Belediyesi, bu kapsamda Aile Sağlığı Merkezleri başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kreş, anaokulu ve camilerde dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

KARATİNA ALTINA ALINAN 12 BİNA 1230 KEZ DEZENFEKTE EDİLDİ

Dezenfeksiyon çalışmalarını yürüten Kırsal Hizmetler Müdürlüğü salgının başladığı Mart ayından itibaren Odunpazarı bölgesinde yer alan 386 cami, 246 okul ve öğrenci yurdu, 32 kreş ve anaokulu, 480 belediye hizmet birimi ile beraber 252 kamu kurumunda dezenfeksiyon çalışması yaptı. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Ekipleri, 28 Aile Sağlığı Merkezini her hafta, 27 PTT birimi ise iki haftada bir olmak üzere düzenli olarak dezenfekte ediyor. Ekipler, bu güne kadar 1894 kamu kurumu ve belediye hizmet biriminde dezenfeksiyon çalışması yürüttü. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Odunpazarı’nda karantina altına alınan binalarda da dezenfeksiyon çalışması yaptı. Bugüne kadar Odunpazarı Bölgesi’nde karantina altına alınan 12 bina 14 gün boyunca bin 230 kez ekipler tarafından dezenfekte edildi.

BU GÜNE KADAR 44 TON DEZENFEKSİYON SOLİSYONU KULLANILDI

Bu güne kadar konsantre halde 44 ton dezenfeksiyon solüsyonu kullandıklarını belirten yetkililer, ellerinde kullanıma hazır 44000 litre dezenfektan olduğunu söyledi. Vatandaşların sağlığının birincil öncelikleri olduğunu vurgulayan yetkililer, “Bu nedenle de halkımızın sağlığının koruyucusu olmayı sürdüreceğiz. Odunpazarı Belediyesi olarak bizler, virüsün yayılmasını önleyici tedbirler alıyoruz. Koronavirüs tehlikesi ortadan kalkana kadar da 7/24 çalışmaya devam edeceğiz. Ancak vatandaşlarımızın da temkinli olması gerekiyor. Lütfen, eski alışkanlıklarımızdan vazgeçelim, artık bu virüs ile yaşamayı öğrenmemiz lazım” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.