Taşel’in güven sorunu Sarı’nın istifası

Seçim sürecine girilirken Eskişehir’in en güçlü iki partisinin örgütlerinde sular durulmuyor. CHP İl Başkanı Recep Taşel “güven ve uyum sorunu” diyerek parti yönetiminden iki ismin görevine son verirken, AK Parti Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Yasin Sarı’nın ise bilinmeyen nedenlerle istifası isteniyor.

Taşel’in güven sorunu Sarı’nın istifası
04 Ağustos 2022 Perşembe 13:50

Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Recep Taşel,  İl Sekreteri Gökhan Açıker ve Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı Kazım Durur’u görevden alarak, yerine İl Sekreteri olarak Yaprak Eryılmaz’ı ve Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Erdal Çakıcıer’i görevlendirmişti. Bu değişikliğin perde arkasında yaşananlar ise oldukça ilginç. Uzun süredir CHP kulislerinde Paşa Baydar ismi dolaşıyor. Öyle ki; Recep Taşel’in il başkanı olmasının üzerinden kısa bir süre geçmesi ardından bazı CHP’lilerin Paşa Baydar isminin il başkanlığa getirileceği ve Recep Taşel’in istifa edeceği yönünde iddiaları dile getirdi. Bu iddialar kısa bir süre sonra aniden kesildi. Ancak, geldiğimiz süreçte yine Paşa Baydar isminin ön plana çıktığı ve görevden alınan isimlerin Baydar’ı il başkanlığına taşımak için il yönetiminin çalışmalarına engel oldukları iddia edildi.

Ben sizle çalışamam

Son yapılan toplantıda görevden alınan Kazım Durur’un il yönetiminin çalışmalarından memnun olmadığını belirterek oldukça ağır sözlerle il başkanı Recep Taşel ile tartıştığı öğrenildi. Yaşanan tartışmalar neticesinde bazı yöneticilerin partiyi olağanüstü genel kurula taşıyarak tartışmaların bitmesini önerdi. Ancak Taşel seçimi ileri sürerek kongreye sıcak bakmadı ve iki ismin görevine son verme kararı aldı. Karara yönetimde bulunan üç isim muhalefet şerhi koydu.

Gözler Kazım Kurt’a

İl kongresine Kazım Kurt’un adayı olarak giren Recep Taşel’in Kazım Kurt’un ekibinde yer alan Kazım Durur’u görevden alması sonrasında Kurt’un nasıl tepki vereceği merak ediliyor. Kazım Kurt’un olaya müdahil olması halinde olağanüstü kongre CHP için kaçınılmaz görünüyor.

Yasin Sarı size ne yaptı!

AK Parti ise son günlerde Yasin Sarı’nın istifasının istenmesi gündemiyle çalkalanıyor. Peşi sıra “Yasin Sarı bunlara ne yaptı lafı beraberinde geliyor. İstifanın niye istendiği, yönünde tartışmalar AK Parti teşkilatında büyük bir rahatsızlık yaratmış durumda. Sarı’nın hangi suçtan dolayı istifasının istendiğini merak eden çok sayıda AK Partili yaşananlara bir anlam veremiyor. İlk etapta il başkanı Zihni Çalışkan tarafından istifası istendiği iddia edilse de, Çalışkan’ın bu yönde bir talebi olmadığı resmi ağızlardan ifade edildi.  Şimdi gözler İl gençlik kolları Başkanı  Musab Tayyip Altınkaynak’da. Altınkaynak’ın Genel Merkeze ulaşarak Sarı’nın istifası etmesi yönünde talepte bulunduğu iddia ediliyor. Şayet Yasin Sarı’nın istifası ile ilgili yakın zamanda başka isimler ortaya çıkmaz ise ihale Musab Tayyip Altınkaynak’a kalacak. Altınkaynak’ın AK partililere konu ile ilgili tatmin edici bir açıklama yapması kaçınılmaz olacak.

Sarı geçtiğimiz günlerde evlenmiş düğününe AK parti’nin tanınan yüzlerinin tamamı katılmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.