Taşel, Harun Karacan’a seslendi

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım TBMM'de yaptığı konuşmada AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’ın haksız kazanç elde ettiğini iddia etmişti. Tartışmaya Eskişehir CHP İl Başkanı Recep Taşel dahil oldu. Taşel, Karacan’a “aklanmalısınız” diyerek seslendi.

Taşel, Harun Karacan’a seslendi
30 Nisan 2021 Cuma 16:12

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’a ait olan Kapıkule, Hamzabeyli ve de İpsala Gümrük Kapısı'ndaki, gümrüksüz alandaki akaryakıt istasyonlarından üç yılda 597 milyon 209 bin 910 TL haksız kazanç elde ettiğini idda ederken Karacan, Yalım'ın bu iddiaların yaptığı yazılı açıklama ile karşılık verdi. 

Karacan: Suçlamalar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır

Eskişehir Milletvekili Harun Karacan konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Araştırma gereği duymadan, şirketçe hangi istasyonların işletmeciliğinin yapıldığı dahi bilinmeden, dile getirilen suçlamalar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Benzer iftiralar bundan öncede aynı çevreler tarafından dile getirilmiş, Rekabet Kurumuna 2018 yılında şikayette bulunulmuş, Rekabet Kurumu tarafından yapılan inceleme sonrası 13 Mart 2019 tarih ve 19-12/137-61 sayılı karar ile 4054 sayılı kanunun 41. maddesi uyarınca iddianın uygun olmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle ret kararı verilmiştir. Akabinde Ankara 2. İdare Mahkemesi'nin 31 Aralık 2019 tarih ve 2019/2047 esas no'lu ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8. İdari Dava Dairesinin 29 Ocak 2020 tarih ve 2020-60 no'lu kararları ile Rekabet Kurumunun kararı onanmıştır. Söz konusu iddiaların doğruluğu yasal mevzuat ve düzenlemeler çerçevesinde zaten mümkün değildir. Firma itibarının siyasi ve diğer nedenlerle yok edilmeye çalışılması kabul edilebilecek bir durum olmayıp şirkete ve şahsıma karşı atfedilen isnatların gerçekle hiçbir alakası yoktur" derken, CHP İl Başkanı Taşel bu açıklamayı yetersiz bularak Karacan’a "aklanmalısınız" diyerek seslendi.

Taşel: Aklanmalısınız

Karacan’ın açıklaması sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden Karacan’a seslenen CHP İl Başkanı Recep Taşel, “AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ‘daha önce incelendik’ diye yazılı açıklama yapmış. CHP’nin konu ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Olmadı vekilim daha önce inceleme yapıldı ve kendinizden eminseniz aklanmalısınız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.