TARIM ORKAM SEN'DEN KARARA TEPKİ

Tarım Orkam Sen, Alpu Kömürlü Termik Santral yapılmasına karşı dilekçe başvurusu kampanyasına katılan işyeri temsilcisi Orman Mühendisi Rıza Kamek hakkında soruşturma açılıp ceza verilmesine tepki gösterdi.

TARIM ORKAM SEN'DEN KARARA TEPKİ
29 Ocak 2019 Salı 16:28

Tarım Orkam Sen Bursa Şube Yöneticisi Hamza Yaşar Akın, Alpu Kömürlü Termik Santral yapılmasına karşı dilekçe başvurusu kampanyasına katılan işyeri temsilcisi Orman Mühendisi Rıza Kamek hakkında soruşturma açılıp ceza verilmesine tepki gösterdi.

Akın cezaya karşı dava açtıklarını söyleyerek, “ Mahkeme Orman Bölge Müdürlüğü’nün dava konusu işleminin iptaline karar verilmiştir. Mevcut anayasamıza, yasalarımıza göre devlet kurumları karar alırken ve uygularken hukuk ilklerine bağlı, tarafsız ve adil olmakla yükümlüdür. Ancak OHAL süreciyle birlikte Türkiye’de yaşananlar hukukun nasıl katledildiğini, sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılmasının bile keyfi bir biçimde nasıl ‘suç’ olarak değerlendirilmek istendiğini gözler önüne sermektedir. Sayısız mahkeme ve AİHM kararı olmasına karşı ısrarla en temel sendikal hak ve özgürlüklerin yok sayanların, hukuk dışı kararların altına imza atanların ‘sendikal faaliyeti engelleme’ ve ‘görevi kötüye kullanma suçu’  işlemişlerdir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.