TARİHİ CAMİ İBADETE AÇILDI

Osmanlı Devletinin kuruluşunun dünyaya ilan edildiği cami 2 yıl aradan sonra ibadete açıldı. Vali Özdemir Çakacak'ın katılımıyla ilk cuma namazı eda edildi.

TARİHİ CAMİ İBADETE AÇILDI
27 Nisan 2019 Cumartesi 10:28

İlk hutbenin okunarak Osmanlı Devletinin kuruluşunun dünyaya ilan edildiği Eskişehir'deki Karacaşehir Camii’nde aylar önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yenileme çalışmalarının bitmesinin ardından ibadete açılan camide dün ilk cuma namazı kılındı.  

ÇAKACAK CUMA NAMAZINI TARİHİ CAMİDE KILDI 

Vali Özdemir Çakacak, beraberindeki heyetle birlikte tarihi camide cuma namazını kıldı. Çakacak daha sonra vatandaşların taleplerini dinledi. 

Karacaşehir Camii yenileme çalışmaları 2017 yılında Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılmış, çalışmalar esnasında caminin bir bölümünde göçük yaşanmıştı. 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.