Süs balığı bakımında bu uygulamalara dikkat

Süs balığı bakımını bilinçsiz bir şekilde yapmak, hayvanlara zarar verebiliyor. Balık bakımında akvaryum temizliğini düzenli olarak yapmak ve suyu yenilemek hayati önem taşıyor.

Süs balığı bakımında bu uygulamalara dikkat
19 Aralık 2017 Salı 11:21


Bakımlarının düzenli olarak yapılması halinde 5 yıla kadar yaşayabilen süs balıkları konusunda akvaryumun temizliği ve genişliği, hayvanların gelişimini doğrudan etkiliyor. Balıklara gereğinden fazla veya az bir şekilde yem vermek de, bu deniz hayvanlarını hayati riskler ile karşı karşıya bırakıyor.
Eskişehir’de özel bir pet shop işletmesinde görev yapan Necdet Onlat, süs balıklarının hassas hayvanlar olduğunu dile getirdi. Balıkların, düzenli olarak bakıma muhtaç hayvanlar olduğunu aktaran Onlat, “Süs balıkları konusunda akvaryumun genişliği ve temizliği çok önemli. Haftada en azından bir kere, akvaryumun motoru durduktan sonra suyun 3’te 1’nin yenilemek gerekiyor. Çünkü hayvan doğal olarak dışkısını suya bırakıyor. İstediğiniz kadar süngeri değiştirin. Bu durum hayvanın gelişimini direk etkiliyor. Taze su verirsek daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü oluyorlar. Küçük akvaryumun içine çok sayıda balık konulmaması gerekiyor. Büyük bir akvaryum şart bunun için. Akvaryum büyüdükçe hayvanın ömrü de uzar. Hayvanın hareket alanı arttıkça, gelişimi de hızlanır” şeklinde konuştu.
“Su temizliği balıklar için çok önemli"
Akvaryumun kullanımı hakkında da bilgiler veren Onlat, balık bakımı konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlara yardımcı olduklarını söyledi. Onlat, konuyla ilgili şunları kaydetti:
“Bazı insanlar geliyorlar, bize soruyorlar, bilgi alıyorlar. Her şeyi anlatıyoruz. Her zaman da yardımcı oluruz. Akvaryum konusunda şuna da değinmek istiyorum. Bazı tropikal balıklar için akvaryumun ısısı 26 derecede sabit olmalı. Bunun için akvaryum ısıtıcıları var. Ancak her şey satın alınmak zorunda diye bir kaide yok tabii ki. Akvaryumun suyunu dereceyle ölçüp, ona göre el yordamıyla ılık su da ekleyebilirsiniz. Su temizliği balıklar için çok önemli. Bunu asla ihmal etmesinler.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.