Süllü: Vatandaş evine et götüremiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Cumhurbaşkanının açıklaması, Tarım ve Orman Bakanı’nın, Et ve Süt Kurumu ile Tarım Kredi Kooperatifleri’ne talimat vermesinin ardından kasapları ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Süllü: Vatandaş evine et götüremiyor
11 Nisan 2022 Pazartesi 13:33

İFTAR SOFRALARI ETSİZ

Kasaplar eskiden Ramazan’da artan satışların, bu sene %60 düştüğünü söylüyor. En ucuz etin kilosu 130 TL olmuş, bonfile 250 TL. 300 TL fiyatıyla pastırma, sofralara iftariyelik olarak konulamıyor. 150 TL fiyatıyla tostlar da artık sucuksuz olacak. Eskiden ucuz diye tercih edilen tavuk, kırmızı etle yarışır oldu. Kasaplar, gelen vatandaşın fiyat sorup gittiğini söylüyor. Besici zarar ettiği için, üretmekten vazgeçiyor, artan fiyatlarla kasaplar satış yapamıyor; vatandaş evine et götüremiyor.” diyen Süllü, AKP’nin 19 yıllık dışa bağımlı politikalarının ve besiciyi görmezden gelen anlayışının bedelini, vatandaşa ödettiğini belirtti.

AKP SORUNU ÇÖZMEKTEN UZAK

“Cumhurbaşkanı, besicilerin hayvanlarını Et ve Süt Kurumu’nda kestirmesi için hayvan başına 2.500 TL. destek primi ödenmesi talimatı vermiş. Hazine’den karşılanacak destek kapsamında kesileceği öngörülen 100 bin hayvan, Türkiye’nin bir aylık et tüketimini ancak, karşılıyor. Kasaplar et temininde sorun yaşadıklarından şikâyet ediyor. Destek primi ise üreticinin maliyetlerini karşılamaktan çok uzak.” açıklamasını yapan Süllü, her alanda olduğu gibi, AKP’nin yine plansız önlemlerde, geçici çözümlerle sorunu çözmekten uzak olduğunu söyledi. Süllü, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, çocukların yeterli beslenme hakkı için, Et ve Süt Kurumu’na gitti ancak, verecek yanıtı olmayanlar kapıları açamadı” dedi. Kişi başı yıllık 2019’da 12 kilo, 2021 yılında 7 kilo olan kırmızı et tüketiminin, bu fiyat artışlarıyla 2022’de muhtemelen daha da düşeceğini belirten Süllü. “Vatandaş kasabın yolunu unuttu. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım. Fakat ülkenin gerçeklerinden kopmuş bir iktidarın Tarım ve Orman Bakanı ‘Türkiye’de aç ve açıkta kimse yok. Herkesin karnı tok’ diye bir açıklama yapıyor. Tarım Bakanı’nın Türkiye gerçeklerinden haberi yok. Bakanlık piyasayı baskılamak, et ithal etmek yerine, yerli et üreticisinin dertlerine çare bulsun” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.