SÜLLÜ, KÜÇÜK PRENS MÜZESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Antoine de Saint-Exupery’nin “Küçük Prens” kitabının 400 farklı dilde 2 bin basımından oluşan Küçük Prens Kitap Müzesi’ni ziyaret etti.

SÜLLÜ, KÜÇÜK PRENS MÜZESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
24 Ağustos 2020 Pazartesi 14:43

Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupery’nin 1943’te ABD’de yazdığı kitaba hayran olan Eskişehir Anadolu Lisesi felsefe öğretmeni ve yazar, şair Ali Lidar, birçok farklı baskıyı bir araya getirerek okul idaresine ait lojman binayı müzeye dönüştürdü.

Müzeyi Ali Lidar ile gezen Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, yerel yönetimlerin kent belleğine sahip çıkan ve öğreten şehir yaklaşımı ile Eskişehir’i müzeler kenti haline getirdiğine dikkat çekerek, bu yaklaşımın bir kültüre dönüşmesinin ardından kişisel girişimlerle butik müzelerin oluşması Eskişehir için çok değerli” dedi.

Süllü, müzeye ve koleksiyona hayran kaldığını belirterek “Özellikle genç kuşağın yakından takip ettiği şair Ali Lidar’ın benim de bir dönem Okul Aile Birliği Başkanlığı’nı yaptığım, şehrimizin köklü eğitim kurumlarından olan Eskişehir Anadolu Lisesi’nde,Küçük Prens Kitap Müzesi’ni açması bana ayrı bir gurur yaşattı. Gerek okul yönetiminin büyük desteği gerekse yapılan bağışlarla Ali Lidar’ın bu muazzam koleksiyonu “Küçük Prens” seven okuyucularla buluştu. EAL okul yönetimini, Ali Lidar’ı ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Her yaşta okuyucunun dünyaya bir çocuğun gözünden bakmasını sağlayan ve unutulmayacak bir yolculuğa çıkartan Antoine de Saint-Exupery’nin bu eseri ve anlatmak isteği değerler inanıyorum ki bu sayede çok daha fazla kişiye ulaşacaktır.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.