STK’LAR TERMİK SANTRALE KARŞI KAMPANYA BAŞLATTI

Sivil toplum örgütleri temsilcileri kömürlü termik santrali istemeyen vatandaşların BİMER ve CİMER’e yazı yazarak, tepkilerini dile getirmesini istedi.

STK’LAR TERMİK SANTRALE KARŞI KAMPANYA BAŞLATTI
07 Mart 2018 Çarşamba 17:21

Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi parti temsilcileri Alpu Ovası’na kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı kampanya başlattı. DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, kampanyayı tanıtarak tüm vatandaşların BİMER ve CİMER’e yazı yazarak termik santralin Eskişehir’e vereceği zararlardan bahsedilmesini istedi. “Yüz binler santrali istemediğini yazarsa yapımından vazgeçilir” diyen Ayaz, “Bu kampanyamız BİMER ve CİMER üzerinden olacak. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a bu santrali istemediğimizi, Eskişehir’in tarım arazilerine zarar vereceğini, çocuklarımızın geleceğini, sağlığını etkileyeceğini düşündüğümüzü ileteceğiz. Bu kampanyaya Eskişehirlilerin hatta tüm Türkiye’nin katılmasını istiyoruz. Herkes e devletten CİMER’e yazabilir ya da BİMER’e yazabilir. En fazla beş dakikanızı alır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FÜSUN EMEKSİZ - 6 yıl önce
Ne bu inat bu şehirde oturanlara hiç mi saygı duyulmuyor onların fikir ve istekleri kale alınmıyor bu şehir kimin malı kime ait biz burda yaşayan insanların hayatını kim nasıl bize sormadan biz izin vermeden tehlikeye atıyor karartıyör biz bu ülkenin vatandaşı değilmiyiz bu baskı ve zorbalıktır elimde yetki Var yakar yakarım oldu herkes gelip geçici Milletler kalıcı koca bir HAYIR
Avatar
Hülya - 6 yıl önce
Eskişehire termik santral istemiyoruz
Avatar
Fatma Nuray Duman - 6 yıl önce
Termik santral istemiyoruz ekim yapılan tarlalara ,doğaya yeraltı sularina zarar verdiği dünyaca kanıtlanmış bir gerçek bunun dışında yaşayan her canlıya olduğu gibi insanlar çocuk yaşlı genç herkes çıkan gazlardan etkilenerek hasta olacak bronşit göğüs hastalıkları en önemliside kanser değermi onun yerine güneş enerjisi yada rüzgar enerjisi gibi sistemler kurulabilir maliyeti yüksek olur belki ama mutlaka bi çare bulunur uzun vadede insanlık kazanır lütfen Eskişehirde ve ülkemde termik santral istemiyorum
Avatar
Figar Tomris - 6 yıl önce
Eskişehirimizde Kömürlü termik santral istemiyoruz
Avatar
Güler Erci - 6 yıl önce
Güzel Eskişehirimize termik santral istemiyorumşehrimi kirletmeyin kirli hava solumak hasta olmak istemiyoruz