Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni yola çıktı

“Sosyal Kooperatifçilik Tanıtım, Eğitim, Geliştirme ve Uygulama Projesi" kapsamında hazırlanan Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni 1-2 Ekim tarihlerinde Eskişehir'e geliyor.

Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni yola çıktı
01 Ekim 2018 Pazartesi 12:18

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TCDD Genel Müdürlüğü iş birliği ile “Sosyal Kooperatifçilik Tanıtım, Eğitim, Geliştirme ve Uygulama Projesi" kapsamında hazırlanan Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni bugün Ankara Gar'ında yapılan törenle yola çıktı. Törene Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Seymenoğlu katıldı. 

Pekcan törence yaptığı konuşmada, kooperatif ortaklık modelinin, bireylerin ve toplumun ekonomik ve sosyal kalkınması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.  Dezavantajlı grupların istihdamında, kadınların iş gücüne katılımını artırmada sosyal kooperatiflerin önemli bir araç haline geleceğini vurgulayan Pekcan, şöyle devam etti: "Sosyal kooperatifçiliği canlandırmaya yönelik Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni'ni bugün yola çıkarıyoruz. İlk yolculuğuna başlayacak olan trenimiz, alanında uzman kişileri, akademisyenleri ve yerel inisiyatifleri harekete geçirecektir. Bu çerçevede, Sosyal Kooperatif Treni sırasıyla Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Konya'yı ziyaret edecektir. Trenin uğrayacağı illerde şenlikler, üniversitelerde çalıştaylar ve paneller düzenlenecektir. Bu illerde ayrıca, sosyal kooperatif bilgilendirme toplantıları, söyleşiler, çocuklar için kodlama atölyeleri gibi faydalı etkinlikler gerçekleştirilecektir. Bu etkinliklere, kadınlarımız için de teknoloji projelerini dahil edeceğiz."

Sosyal Kooperatif Treni için 1 Ekim saat 18:00’da Eskişehir Garında törenle karşılanacak ve  2 Ekim tarihinde program dahilinde toplantı ve söyleşiler gerçekleşleşecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.