SORUMLULUĞU OLAN VE İHMALİ BULUNANLAR YA İSTİFA ETMELİ YA DA GÖREVDEN ALINMALIDIR

Türkiye Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde yaşanan katliamla ilgili sorumluluğu bulunan ve ihmali olanların görevden alınması gerektiğini söyledi.

SORUMLULUĞU OLAN VE İHMALİ BULUNANLAR YA İSTİFA ETMELİ YA DA GÖREVDEN ALINMALIDIR
10 Nisan 2018 Salı 13:08

Geçtiğimiz Perşembe günü Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dekan Yardımcısı Dr.Öğretim Üyesi Mikail Yalçın, Dr.Öğretim Üyesi Serdar Çağlak ile Araştırma Görevlisi Yasir Armağan, aynı fakültede görev yapan Volkan Bayar tarafından silahlı saldırıcı sonucu öldürüldü.

Türkiye Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı da katliamla ilgili açıklamalarda bulundu.

İHMALİ OLANLAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMELİ

15 Temmuz’dan sonra Osmangazi Üniversitesi’nde yaşanan bir dizi olay, suistimal ve ihmalin sonucunda katliamın yaşandığına değinen Urfalı, “Bu katliamın bir ihmaller zinciri sonrasında yaşandığı anlaşılmaktadır. Menfur olayın ardından yazılan, çizilen ve konuşulanlara bakıldığında katliam, başta üniversite rektörü olmak üzere her düzeydeki yetkililerin umursamazlığı ve yaşanan olayları hafife alması sonucu gümbür gümbür gelmiştir. Bu olayda ihmali olanlar hukuk önünde hesap vermeli ve bulundukları görevi terk etmelidir. Etmiyorsa devletimizin kurumları ve yetkilileri gereğini yaparak olayda sorumluluğu ve ihmali bulunan kişileri görevden almalıdır. Bunun yanında, tek bir hain kalmayana dek FETÖ ile mücadele sürdürülmelidir. Bunu yaparken kriptoların tezgâh ve tuzaklarıyla masum insanların mağdur olmasına da mutlaka engel olunmalıdır.”dedi.

TÜRKİYE KAMU SEN DEVLETİNİN YANINDADIR

Türkiye Kamu-Sen olarak FETÖ ile mücadelede devletin yanında olduklarını söylen Urfalı şöyle devam etti: “Diğer yandan “suçu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur” hukuk ilkesi gereğince kamu görevlilerinin yanında bulunduk. Artık bu ülkenin ihanet ve gaflete tahammül yoktur. Türkiye Kamu-Sen, terörle mücadelede, amasız, fakatsız, koşulsuz ve tavizsiz devletimizin yanındadır. Önüne gelene çamur atanlar, sosyal medyadan müfterilik yapanlar, yazılı ve görsel medya vasıtasıyla ona buna eften püften suç isnat edenler FETÖ’nün değirmenine su taşıyan ya kripto yüzlerdir, ya da şuurunu kaybetmiş troll şebekelerinin klavyecileridir. Türk devlet geleneğine göre; devlet konuşmaz, devlet tereddüt geçirmez, devlet gecikmez, devlet spekülasyona meyletmez, devlet tehdit etmez, devlet gereğini yapar, hem de yüreklice yapar, devlet caydırıcılık ve yaptırımlarını konuşturur, hiç kimse de susturamaz.”

KİMİN FETÖ'CÜ OLDUĞUNA HUKUK VE ADALET KARAR VERECEKTİR

Yaşanan katliamla ilgili yapılması gerekenleri sırayalan Urfalı şunları söyledi: “Buradan bir kez daha uyarıyoruz; kim ya da kimler, ona buna delilli, belgeli olmadan; önü-arkası tespit, teşhis ve tarif edilmeden FETÖ’cü diyorsa, onlarda bir kuyruk acısı, gizlenmeye, örtülmeye, kapatılmaya çaba gösterilen karanlık bir açık var demektir. Kimin FETÖ’cü olup olmadığına hukuk, adalet, milletin izzet-i nefsi, devletin ebedi yaşama azmi ve iradesi karar verecektir.

Yapılacak hiçbir şeyin onları asla geri getirmeyeceğini bilerek ve şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissederek diyoruz ki;

1-Olayın öncesinden hatta 15 Temmuz gecesinden de öncesinden başlanarak yapılanları, yapılmayanları ve yapılamayanlarıyla birlikte incelenmesi gerekmektedir.

2-Olayın faili olan kişinin bulundurma ruhsatlı tabanca alabilmesi konusundaki detaylar en ince ayrıntısına kadar mutlaka incelenmeli ve ortaya çıkarılmalıdır.

3-Bu menfur olayın yaşanmasına neden olan olaylar zincirinde ihmal ve suistimali olan tüm kamu görevlileri ile tüm yetkilileri hakkında idari ve hukuki tüm iş ve işlemler gecikmeksizin yerine getirilmelidir. Hukuki ve yasal çerçevede hak eden hak ettiği cezayı mutlaka almalıdır.

4-Olayda ağır kusur, ihmal ve suistimali bulunanlar görevlerinden istifa etmelidir. Etmiyorlarsa görevden mutlaka ve acilen alınmalıdır.

5-15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin etkilerinin ülkemizde yaşattığı en önemli travmalardan birisi olan bu menfur olayda şehit olan tüm kardeşlerimizin isimleri başta Eğitim Fakültesi olmak üzere Osmangazi Üniversitesi’nin uygun birim ve bölümlerine verilmelidir.

6-Türkiye Kamu-Sen olarak buradaki tüm taleplerimizin yerine getirilmesi için yargı süreci de dahil olmak üzere bu olayın tüm süreçlerinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.