Sofralar ete veda edebilir

Eskişehir Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, et fiyatlarına yapılan son zamları işaret ederek, Herhangi bir çalışma yapılmaması durumunda yıl sonunda etin kilosunun bin lirayı bulabileceğini ifade etti.

Sofralar ete veda edebilir
08 Nisan 2024 Pazartesi 16:30

Son bir buçuk aydır et fiyatlarında kilogram başına yapılan 70 liraya yakın zamların vicdana sığmayacak kadar yüksek olduğunu belirten Bilen, Et ve Süt Kurumu'nun derhal bu konuya müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

"ZAMLARIN SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ"

Bilen, artan maliyetler karşısında lokantaların fiyat tarifelerinin güncelliğini yitirdiğini ve esnafın zor durumda kaldığını vurguladı. Vatandaşların alım gücünün düşmesiyle esnafın satışlarının da etkilendiğini dile getiren Bilen, " Yapılan ithalatlar kısa vadede çözüm olabilir ama uzun vadede piyasanın daralmasına sebep olmaktadır. Arz talebi karşılamadığından dolayı fiyatların yükselmesine sebep olmaktadır. Enflasyonla mücadelede bazıları tarafından üretici ve Esnafımız günah keçisi olarak gösterilmektedir. Zamların sebebi biz değiliz.

Bu olay bugünün meselesi değildir. Geçmişten bugüne kadar yapılan tedbir hatalarının yansımasıdır" dedi.

"YILIN SONUNA KADAR ETİN KİLOGRAM FİYATI BİN TL OLABİLİR"

Geçmişten bugüne yapılan tedbir hatalarının et fiyatlarına yansıdığını belirten Bilen,"Üretici son birkaç yıldır maliyetlerden dolayı daralmaya gitmesine sebep oldu. Uzun vadede Üretici mutlaka desteklenmelidir. Anayı kesersen danayı bulamazsın demiştik. Bu durumla ilgili herhangi bir çalışma yapılmaz ise yılsonuna kadar etin kilogram fiyatı 1000 TL bandına gelebilir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.