SODİGEM'DEN DİKKAT ÇEKEN ARAŞTIRMA

Kurulalı kısa bir süre olmasına karşın  önemli çalışmalara imza atan SODİGEM dünyada ülkelerin nüfus oranlarına göre sosyal medya kullanımını araştırdı.

SODİGEM'DEN DİKKAT ÇEKEN ARAŞTIRMA
23 Temmuz 2019 Salı 16:27

Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) dikkat çeken bir araştırmaya imza attı. Merkezin  yapmış olduğu araştırmada dünyada ülkelerin nüfus oranlarına göre sosyal medya kullanımını ele alındı. Elde edilen verilere göre Türkiye; facebook, twitter ve instagram kullanımında ilk 10’nda yer almakta.


Facebook kullanımında Hindistan birinci sırada yer alırken, bu ülkeyi ABD ve Brezilya izlemekte. Türkiye ise 37 milyon kullanıcı ile 10. sırada bulunmakta. 

Ekim 2010 yılında hayatımıza giren  sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması instagram ise en çok  ABD’de kullanılmakta. ABD 110 milyon kullanıcı ile birinci sırda yer alırken, 66 milyon kullanıcı ile Brezilya ikinci, 64 milyon kullanıcı ile Hindistan ise üçüncü sırada bulunmakta. Türkiye 24 milyon kullanıcı ile 6’ncı sırada yer almakta. 

280 karakter ile sınırlandırılmasına karşın büyük beğeni toplayan twitter ise yine Amerikanlılar tarafından daha çok kullanılmakta. ABD’de 49 milyon twitter kullanıcısı bulunurken, Japonlar facebook ve instagram ın aksine daha çok twitter kullanmakta. Japonya 38 milyon kullanıcı ile ikinci sırada yer alırken, Türkiye ise 9,5 milyon kullanıcı ile 7. basamakta bulunmakta.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.