Siyasetçiler, bürokratlar ve STK temsilcilerinden bayram mesajları

Kurban Bayramı dolayısıyla Eskişehir’deki siyasi partilerin, sendikaların, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile bürokratlar kutlama mesajı yayınladı.

Siyasetçiler, bürokratlar ve STK temsilcilerinden bayram mesajları
20 Ağustos 2018 Pazartesi 15:38

İşte o mesajları;

Bayram sevinci acıya dönüşmesin

Vali Özdemir Çakacak:  Yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği, milletçe kenetlenmemizi sağlayan bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın huzurunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği; dargınlıkların unutulduğu, paylaşmanın arttığı, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaştığı, birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı çok özel günlerdir. Saygıdeğer Eskişehirlilerin, bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri için, bayram süresince görevi başında olacak bütün güvenlik, sağlık, zabıta ve itfaiye personeli başta olmak üzere tüm görevli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bayram sevincinin acıya dönüşmemesi, üzücü haberlerin yürekleri yakmaması için bütün vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını, daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını temenni ve tavsiye ediyorum.

Birlik ve beraberliğimizi pekiştirsin

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen:  İslam dininin iki büyük bayramından biri olan Kurban Bayramı’nı kutluyoruz. Gerek ekonomik dengesizlikler, gerekse çevremizdeki diğer ülkelerin içinde bulunduğu savaş ortamı nedeniyle Mübarek Kurban Bayramı’nı huzur içinde ve gönül rahatlığıyla kutlayacağımızı söylemek çok zor. Ancak Türk milletinin bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da içinde bulunduğu badireleri atlatacağına inancım tamdır.

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Sevgi, saygı ve hoşgörünün simgesi olan bayramlar küslüklerin bittiği, büyük küçük herkesin ortak paydada buluştuğu özel günlerdir. Ülke olarak büyük bir ekonomik dar boğazdan geçiyoruz. Bu ekonomik krizi daha kolay atlatabilmemiz için birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ülkemiz zor günlere gebe, milletçe birbirimize destek vermemiz ve paylaşım içinde olmamamızı gerektiren bir süreç yaşıyoruz. Bayramlar, bir toplumda millet olmanın, omuz omuza olmanın, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın, kuvvetlendiği günlerdir.

Adaletin ve barışın egemen olduğu nice bayramlara…

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü: Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel şekliyle yaşandığı günler olan bayramlarımız, ülkemizde ve dünyanın birçok noktasında yaşanan olumsuzluklar nedeni ile buruk bir sevinç içinde kutlanmaktadır.

Ülkemizde yaşanan hak ihlalleri, adaletsizlikler, hukukun üstünlüğü ilkesinin yok sayılması, demokrasiyi derinden yaralarken, geleceğe olan güvenimizi de sarsmaktadır. Diğer yandan hain terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimizin acısı, bizlere yeni acılar yaşanmaması için büyük sorumluluk yüklemektedir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, zor zamanları bir araya gelerek aşacak tarihsel birikimimiz ve Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefleri doğrultusunda yürüme kararlılığımız, ülkemizi güzel bir geleceğe taşıyacak güç olmaya devam etmektedir.

Bu gücü yüreğimizde hissederek, geleceğe umutla baktığımız, adalet ve barışın egemen olduğu, demokrasi ve özgürlükleri büyüten bir Türkiye dileği ile Kurban Bayramınızı kutlar, sağlık, huzur; mutluluk içinde nice bayramlar dilerim.

Yaşlı, öksüz, yetimlerle birlikte kutlayacağız

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan: Milli ve dini duygularımızın güçlendiği, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi en sıcak ve yoğun hissedeceğimiz bir mübarek kurban bayramına daha sizlerle birlikte erişmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.    Milletimizin ve tüm inananlar için manevi ve dini değerlerin en derin yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışma ile milletçe birbirimize daha da yakınlaşacağımız, özellikle son dönemde toplumumuza ulusal ve uluslararası alandan gelen her türlü baskı ve saldırılar karşısında birlik ve dirliğimizi sağlayacağı bilinç ve inancıyla tüm milletimiz tarafından da bu özel günün anlam ve önemiyle kutlanacağına inancımız sonsuzdur.  Yaşlılarımızın, öksüz ve yetimlerimizin bayramı buruk geçirmemeleri için kapıları teşkilatımız ve toplumumuz tarafından çalınarak bayram sevincini hep birlikte yaşayacağımız bir bayram diliyorum.

Milletçe birbirimizi kucaklamalıyız

CHP İl Başkanı Rabia Akman: Bayramlar sevgi, saygı, kardeşlik duygularının pekiştiği, dargınların barıştığı, huzur ve barış içerisinde geçirmeyi arzu ettiğimiz en özel günlerdir.

Bayramlar birleştiricidir, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde milletçe kenetlenerek, dayanışma içerisinde, Kurban Bayramımızı karşılamalı, yardımlaşma ve hoşgörü gibi değerlerimizi yücelterek milletçe birbirimizi kucaklamalıyız.

Bu güzel bayramda ulus olarak yoksunlara, mazlumlara, çare bekleyenlere, kimsesizlere yakınlaştığımız, kırgınlık, kin ve nefret duygularını kenara bıraktığımız, kardeşçe kucaklaşarak mutluluk içerisinde coşku içerisinde geçirmemiz en büyük isteğim.

Ekonomi zor bir sınavdan geçiyor, çok çalışarak aşacağız

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş: Milletçe birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en güzel örneğinin gösterildiği bayramlarımızdan olan bir Kurban Bayramını daha kutluyoruz. Kurban Bayramı özünde gönüllerin yumuşamasını, merhameti hatırlatmasını ve şükran duygularını saklar. Tabi tüm bunların üstünde paylaşmanın doruk noktasının da bir ifadesidir de Kurban Bayramı. Ülke ekonomimizin zor bir sınavdan geçtiği bugünlerde bunu da elbette büyük bir kararlılık ve çok çalışarak aşacağız. Toplumsal birlikteliğin daha derinden yaşandığı, insani değerlerimizin en üst noktaya çıktığı daha nice bayramlara erişmek ümidiyle, Kurban Bayramımız kutlu olsun.

Bayramları bayram yapan dayanışmamızdır

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı: Bayramları bayram yapan birlik olmanın, dayanışmanın kutlanmasıdır. Nitekim kurbanın amacı da imkânı olanların olmayanlarla paylaşması, dayanışma içinde bulunması ve kırgınlıkların son bularak, kardeşlik duygularının pekiştirilmesidir. Bu nedenle Türk Milletinin köklerinde var olan ve İslam’ın ruhuyla bütünleşen insani değerler bayramlarda en coşkulu şekliyle yaşanmalıdır. Millet olarak kardeşliğimiz, ortak gelecek idealimiz, bizi biz yapan değerlerimiz hatırlanmalı ve onlara sahip çıkılmalıdır. Yıllardır özellikle son yıllarda Müslümanlar artan şekilde zalimlerin, insan canından, insan kanından nemalanan gaddar ve barbarların kurbanı olmaktadır. Müslümanlara yönelmiş saldırıları lanetliyoruz.  Ülkemizde son günlerde döviz kurlarında, ekonominin temel parametreleriyle örtüşmeyecek biçimde, emperyalist, siyonist, evanjelist zihniyetin manipülatif olduğu açıkça anlaşılan bir müdahale yaşanmaktadır. Görünen odur ki, ülkemize karşı yürütülen savaşta siyasi, askeri ve politik saldırılara ekonomi silahta eklemiştir. Bölge ülkelerinde kanlı çatışmaları körükleyerek kan ve vahşete başvurarak çıkarlarına uygun yeni bir dünya düzeni kurmak üzere yola çıkan şer odakları, Türkiye’yi terör örgütleri yoluyla hizaya getirmeyi denediler, başaramadılar; darbe yoluyla saldırdılar, boylarının ölçüsünü aldılar; sınırlarımız ötesinde, Türk düşmanlarıyla iş birliği yapıp bize parmak salladılar, ağızlarının payını aldılar. Şimdi ise gerek yurtiçi gerekse yurtdışı döviz işlemleriyle ülkemizi ekonomik olarak tehdit edip, bizleri hizaya getirmeye, bedel ödetmeye, susup içe kapanmaya ve olacaklara rıza göstermeye zorlamaktalar. Bu saldırılar karşısında Türk milletinin birlik ve beraberliğini göstermesi, ekonomik olarak da diz çökmeyeceğini dost düşman herkese ispat etmesi bir zorunluluktur. Bu hayasız küresel saldırıyı bertaraf etmemiz, Türkiye  Cumhuriyeti’nin her anlamdaki bağımsızlığının da bir kere daha perçinlenmesi anlamına gelecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.